Avea fobie de păiajeni, acum trăieşte cu 22 de tarantule

O femeie din Ţara Galilor a reuşit să treacă peste fobia de păiajeni şi acum are în casă 22 de tarantule. Lyn-Ann Price a crescut într-o casă în care întreaga familie avea arahnofobie, dar a decis să scape de această problemă şi a luptat pentru a duce o viaţă normală.

În vârstă de 47 de ani, Lyn-Ann, originară din Pontardawe, un orăşel din sudul Ţării Galilor, a avut fobie de păiajeni de mică şi i se făcea chiar rău când vedea unul. Mama şi fratele ei au aceeaşi problemă. În timpul izolării impuse de pandemia de Covid-19, femeia a decis să treacă peste arahnofobie, atunci când a văzut că fiica ei Amber, de 12 ani, are şi ea o frică faţă de aceste insecte.

Fiica ei de 12 ani suferea şi ea de arahnofobie

Lyn-Ann a început să urmărească tot felul de clipuri online şi a ajuns, încet-încet, să se îndrăgostească de culorile vibrante ale tarantulelor.

“Nu am vrut ca fiica mea să trăiescă în această teroare, nu poţi să te fereşti de ei, apar peste tot. Mi-am spus că, cu cât ştiu mai multe despre ei, cu atât îmi va fi mai puţin teamă, aşa că am început să urmăresc clipuri pe YouTube. Acum am 22 de tarantule, de diverse culori şi mărimi şi le ador”, a spus femeie, conform publicaţiei Wales Online.

Mai mult, Lyn-Ann a povestit că tarantulele au ajutat-o să îşi îmbunătăţească sănătatea mintală. Ea a fost diagnosticată cu tulburare bipolară, în 2010, după moartea tatălui.

Lyn-Ann Price a avut arahnofobie din copilărie foto: Facebook
Lyn-Ann Price a avut arahnofobie din copilărie foto: Facebook

“Păiajenii m-au ajutat să mă calmez. Faptul că trebuie să am grijă de ei mă relaxează şi faptul că am trecut peste fricile mele îmi dă încredere că pot face lucruri de care nu mă credeam înainte în stare”, a spus femeia, adăugând că e ca şi “când ai creşte peştişori de aur”. Tarantulele sunt uşor de îngrijit, mai ales faţă de câinele ei din rasa pug.

Întreaga familie e pasionată de păianjeni acum şi vrea să îi facă pe cei din jur conştienţi că tarantulele nu sunt rele şi că sunt în mare pericol, datorită tăierii pădurilor.

“Cred că tarantulele şi păiajenii, în general, sunt neînţeleşi. Am crescut în anii 1980, când se făceau filme horror cu ei şi se spunea că sunt răi, pentru că sunt negri. Dar tarantulele sunt extrem de frumos colorate. Când vine vorba de conservarea naturii, lumea se grăbeşte să salveze delfini şi panda, animale drăgălaşe, dar şi tarantulele sunt frumoase, în felul lor”, a completat Lyn-Ann.

Tarantulele pot avea culori diferite, nu doar negru sau maro

O tarantulă trăieşte între 15 şi 25 de ani. Este inofensivă pentru oameni, iar venimul ei e mai slab decât al unei albine. Există, în total, 1.010 de specii de tarantule în lume şi pot cântări între 23 şi 85 de grame. Deşi lumea crede că sunt doar negre sau maro, tarantulele au culori şi nuanţe diferite, în general albastru, verde, mov şi roşu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net