Avertisment pentru toate gospodinele! Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată: „Își pierde toate proprietățile”

Ultima actualizare:

Sezonul rece vine cu o mulțime de legume proaspete și hrănitoare care pot fi incluse în dieta noastră zilnică, iar nutriționistul Cristian Mărgărit ne învață cum să ne bucurăm la maximum de beneficiile acestora. Specialistul ne oferă sfaturi utile privind modul în care putem consuma legumele de sezon pentru a ne menține sănătatea și a ne bucura de un aport adecvat de nutrienți. De asemenea, ne-a dezvăluit și care este singura legumă care nu trebuie congelată pentru că își pierde toate proprietățile.

Broccoli își pierde toate proprietățile dacă este congelat. Foto: Click.
Broccoli își pierde toate proprietățile dacă este congelat. Foto: Click.

1. Leguminoasele de toamnă

Toamna este momentul perfect pentru a include în dieta noastră leguminoasele proaspete, precum mazărea, lintea, fasolea albă și roșie, năutul. Acestea sunt surse excelente de proteine vegetale, fibre și carbohidrați complecși. Nutriționistul Mărgărit recomandă să le integrați în preparatele zilnice pentru a vă asigura un aport nutritiv adecvat.

2. Legumele la Conservă și cele congelate

Datorită stilului de viață agitat și lipsei de timp, mulți oameni aleg legumele la conservă sau cele congelate. Potrivit nutriționistului, majoritatea legumelor își păstrează proprietățile și după congelare, cu excepția broccoliului, care își pierde beneficiile în momentul în care este expus la congelare. Pentru a economisi timp și a beneficia de nutrienți, puteți opta pentru conservele gata preparate, care pot fi adăugate rapid în diferite rețete fără a necesita gătire îndelungată.

3. Hidratarea este esențială

O atenție specială trebuie acordată hidratării în sezonul rece. Nutriționistul Mărgărit subliniază importanța consumului regulat de lichide, cum ar fi apă, sucuri diluate cu apă, ceaiuri și supă. Hidratarea adecvată menține mucoasele organismului umede și sănătoase, prevenind astfel intrarea și dezvoltarea bacteriilor. Este esențial să menținem și o umiditate optimă în interiorul locuinței pentru a evita uscarea mucoaselor, mai ales că aerul din casă se usucă din cauza încălzirii.

Pentru a beneficia la maximum de proprietățile benefice ale legumelor de toamnă, fie proaspete, la conservă sau congelate, și pentru a menține o hidratare adecvată în sezonul rece, este esențial să ne planificăm dieta cu atenție și să ne îngrijim de sănătatea noastră în această perioadă. Cu aceste sfaturi oferite de nutriționistul Cristian Mărgărit, putem crea mese echilibrate și delicioase, menținându-ne în același timp starea de sănătate optimă în timpul sezonului rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net