Bebeluș născut cu două penisuri și fără anus. Medicii au rămas muți de uimire!

Un bebeluș din Islamabad, Pakistan, s-a născut cu două penisuri și fără anus, un fenomen medical rar, înregistrat doar de 100 de ori înainte, primul datând din 1609. Potrivit medicilor, băiețelul, născut la 36 de săptămâni, suferă de difalie.

Bebeluș în brațele tatălui
Un bebeluș pakistanez s-a născut cu două penisuri și fără anus / Foto: Freepik

Doar 100 de cazuri de difalie, în care un pacient de sex masculin se naște cu două penisuri, au fost înregistrate în istoria medicinei. Însă, un băiețel din Islamabad, Pakistan, nu doar că s-a născut cu această anomalie, ci și fără anus.

Ambele organe genitale ale micuțului sunt „în formă normală”

Medicii, care au adus copilașul pe lume, au fost nevoiți să efectueze o intervenție chirurgicală de urgență, pentru a crea o deschidere printr-o colonoscopie, ca să îl ajute pe micuț să își satisfacă nevoile fiziologice. De asemenea, într-un raport scris în International Journal of Surgery Case Reports, echipa de doctori a mai specificat că, ambele organe genitale ale micuțului sunt „în formă normală”, deși unul era cu un centimetru mai scurt decât celălalt. „Falusurile bine formate” aveau o lungime de aproximativ 1,5 cm și 2,5 cm atunci când s-a născut, potrivit tabloidului britanic DailyMail.

Băiatul, născut după 36 de săptămâni, a fost tratat la Spitalul de Copii de la Institutul de Științe Medicale din Pakistan. Părinții săi, care l-au dus la departamentul de urgență al spitalului imediat după ce s-a născut, nu aveau antecedente familiale de malformații congenitale. Micuțul a fost monitorizat timp de două zile, în urma intervenției chirurgicale. 

Doar 100 de cazuri de difalia au fost înregistrate în istoria medicinei, primul datând din 1609, în Bologna, Italia. Această afecțiune a existat la om încă din cele mai vechi timpuri, iar cele două organe genitale externe pot varia ca dimensiune și formă, fie așezate unul lângă celălalt într-un plan sagital, fie unul deasupra celuilalt într-un plan frontal.

Nu este clar cum apare aceasta anomalie și nu există un singur factor de risc cunoscut - dar se crede că se întâmplă întâmplător atunci când organele genitale se dezvoltă în uter. Pacienții pot avea fie difalie completă, atunci când ambele penisuri sunt bine dezvoltate, sau difalie parțială, atunci când un penis este mai mic sau deformat.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net