Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român: „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?”

Ion Luca Caragiale este unul dintre cei mai de seamă scriitori români, dar a fost și un mare admirator al femeilor frumoase. Probabil că una dintre cele mai cunoscute aventuri pe care acesta le-a avut este cea cu Veronica Micle, însă marele dramaturg a avut și alte relații care au dus la conflicte intrate în legenda istoriei literaturii. Printre acestea se numără și cea cu soția actorului Constantin Nottara, actriţa Amelia Welner.

I.L. Caragiale, prins în pat cu soția celebrului actor Constantin Nottara / foto: captură video
I.L. Caragiale, prins în pat cu soția celebrului actor Constantin Nottara / foto: captură video

Ion Luca Caragiale, unul dintre cei mai mari dramaturgi ai literaturii române, a fost un mare admirator al femeilor frumoase. S-a lăsat împins de pasiunea sa pentru femei în triunghiuri amoroase fără scrupule, care au făcut istorie. Deși majoritatea știm de relația pe care a avut-o cu iubita prietenului său Mihai Eminescu, Veronica Micle, pe marele scriitor nu l-a împiedicat nici să-i pună coarne celebrului Constantin Nottara, vrăjindu-i soția, pe actrița Amelia Welner.

Caragiale, aventură cu nevasta lui  Constantin Nottara

Postura de amant l-a adus pe Caragiale, în anul 1889, în centrul unui scandal care a făcut deliciul rubricilor mondene din presa timpului. El a fost captivat de frumusețea actriței Amalia Welner și nu a mai ținut cont de celebrul ei soț, după ce a văzut-o la Teatrul Naţional, acolo unde dramaturgul era director, iar cei doi soți jucau. Partidele amoroase se derulau chiar în casa lui Nottara.

Din nefericire pentru scriitor, aventura a culminat cu prinderea acestuia în patul conjugal. Întors acasă pe neașteptate dintr-un turneu, Nottara a dat peste Caragiale în dormitor, purtându-i papucii de casă și halatul. „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?!”, ar fi exclamat Nottara, relatează adevărul.ro.

Rușinosul episod din 1889 s-a finalizat cu demisia celebrului actor Constantin Nottara de la Teatrul Național, iar ziarele vremii titrau: „Balamuc la Teatrul Național din cauza boroboațelor directorului”.

Cum și-a cunoscut soția și cine a fost ultima pasiune a lui I.L. Caragiale

Ion Luca Caragiale și-a cunoscut soția în anul 1888. Cum avea deja 36 de ani, începuse să aibă gânduri de însurătoare, iar după ce a întâlnit-o pe Alexandrina Burelly într-o seară la teatru, s-a interesat de familia acesteia, iar a doua zi s-a prezentat în faţa arhitectului Gaetano Burelly. „A doua zi dimineaţa, cu noaptea-n cap, după multe ore de nesomn, cine sună la uşa arhitectului? Caragiale îndrăgostit. «Mi-o dai, tată socrule?”, povesteşte Cella Delavrancea în volumul „Dintr-un secol de viaţă”. Alexandria i-a rămas alături lui Caragiale până la finalul vieţii.

Că tot am menționat-o pe marea pianistă, Cella Delavrancea l-a uimit pe I.L. Caragiale cu talentul său și a fost ultima pasiune a dramaturgului. Ea nici nu împlinise 25 de ani, iar marele scriitor avea 60 de ani, când între cei doi s-a înfiripat o relaţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
bani jpg
flori jpeg
bani jpeg
Valea Oltului pe unde va trece Autostrada Sibiu Pitești în zona Cornetu Vâlcea Foto Daciana Stoica jpg
supermarket jpeg
pensie jpeg
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net