Care este obiectul care a întrecut valoarea aurului! Toți îl avem în casă

Ultima actualizare:

V-ați gândit vreodată cât de mult ar putea să valoreze jucăriile copiilor voștri? Bogații lumii au început deja să investească în ele. Este vorba despre seturile LEGO! 

Puteți investi în aceste jucării Foto: unsplash.com
Puteți investi în aceste jucării Foto: unsplash.com

Iată un sfat pentru oricine dorește să investească cu înțelepciune pentru câștiguri pe termen lung: nu scăpa încă de acele vechi seturi LEGO pentru că ar putea merita o sumă serioasă de bani. Puteți începe chiar din 2022. Nu aruncați seturile LEGO, mai ales pe cele vechi! Ele pot valora o adevărată avere și v-ați putea trezi că regretați amarnic decizia de a scăpa de ele. Aceste jucării sunt preferate de copii, însă și adulții le preferă ca hobby, în timpul liber.

Seturile LEGO, mai ales cele scoase din uz, pot fi obiecte de colecție extrem de valoroase, așa că gândiți-vă bine înainte să le aruncați. Studiile arată că sunt o investiție extrem de bună!

Un studiu realizat de cercetătorii de la Școala Superioară de Economie din Moscova a constatat că prețurile pentru seturile LEGO pensionate au crescut cu 11% anual între 1987 și 2015 - o rată care este mai rapidă decât obligațiunile, acțiunile și chiar aurul.

Totodată, studiul a concluzionat că randamentele LEGO nu sunt expuse factorilor de risc și depind foarte puțin de bursă. Cu toate acestea, seturile LEGO nu sunt o modalitate de a obține bani rapid; mai degrabă, sunt investiții pe termen lung care produc randamente în doi până la trei ani de la întreruperea setului.

Ce seturi LEGO sunt cele mai populare

Seturile LEGO ieșite din uz sunt cele mai valoroase Foto: unsplash.com
Seturile LEGO ieșite din uz sunt cele mai valoroase Foto: unsplash.com

Autorii studiului, Victoria Dobrynskaya și Julia Kishilova, și-au publicat concluziile după ce au analizat prețurile a 2.322 de seturi LEGO noi nedeschise , din 1987 până în 2015 și au folosit informații din vânzările primare, precum și din tranzacțiile de licitație online.

Cercetările lor au scos la iveală și o serie de fapte amuzante: pentru început, prețurile seturilor mici și foarte mari cresc mai repede decât seturile de dimensiuni medii. Acest lucru se datorează cel mai probabil pentru că seturile mai mici au piese și figurine unice, în timp ce seturile mai mari sunt mai rare îi atrag mai mult pe adulți.

De asemenea, seturile LEGO legate de filme de succes, de sărbători și de obiective turistice, și de clădiri binecunoscute înregistrează cea mai mare creștere a valorii, la fel ca și decorurile în ediție limitată. Cele mai apreciate seturi includ Taj Mahal, Imperial Star Destroyer și Millennium Falcon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net