Care este obiectul care a ├«ntrecut valoarea aurului! To╚Ťi ├«l avem ├«n cas─â

29 decembrie 2021

V-a╚Ťi g├óndit vreodat─â c├ót de mult ar putea s─â valoreze juc─âriile copiilor vo╚Ötri? Boga╚Ťii lumii au ├«nceput deja s─â investeasc─â ├«n ele. Este vorba despre seturile LEGO! 

image
Pute╚Ťi investi ├«n aceste juc─ârii Foto: unsplash.com

Iat─â un sfat pentru oricine dore╚Öte s─â investeasc─â cu ├«n╚Ťelepciune pentru c├ó╚Ötiguri pe termen lung: nu sc─âpa ├«nc─â de acele vechi seturi LEGO pentru c─â ar putea merita o sum─â serioas─â de bani. Pute╚Ťi ├«ncepe chiar din 2022. Nu arunca╚Ťi seturile LEGO, mai ales pe cele vechi! Ele pot valora o adev─ârat─â avere ╚Öi v-a╚Ťi putea trezi c─â regreta╚Ťi amarnic decizia de a sc─âpa de ele. Aceste juc─ârii sunt preferate de copii, ├«ns─â ╚Öi adul╚Ťii le prefer─â ca hobby, ├«n timpul liber.

Seturile LEGO, mai ales cele scoase din uz, pot fi obiecte de colec╚Ťie extrem de valoroase, a╚Öa c─â g├óndi╚Ťi-v─â bine ├«nainte s─â le arunca╚Ťi. Studiile arat─â c─â sunt o investi╚Ťie extrem de bun─â!

Un studiu realizat de cercet─âtorii de la ╚ścoala Superioar─â de Economie din Moscova a constatat c─â pre╚Ťurile pentru seturile LEGO pensionate au crescut cu 11% anual ├«ntre 1987 ╚Öi 2015 - o rat─â care este mai rapid─â dec├ót obliga╚Ťiunile, ac╚Ťiunile ╚Öi chiar aurul.

Totodat─â, studiul a concluzionat c─â randamentele LEGO nu sunt expuse factorilor de risc ╚Öi depind foarte pu╚Ťin de burs─â. Cu toate acestea, seturile LEGO nu sunt o modalitate de a ob╚Ťine bani rapid; mai degrab─â, sunt investi╚Ťii pe termen lung care produc randamente ├«n doi p├ón─â la trei ani de la ├«ntreruperea setului.

Ce seturi LEGO sunt cele mai populare

image
Seturile LEGO ieșite din uz sunt cele mai valoroase Foto: unsplash.com

Autorii studiului, Victoria Dobrynskaya ╚Öi Julia Kishilova, ╚Öi-au publicat concluziile dup─â ce au analizat pre╚Ťurile a 2.322 de seturi LEGO noi nedeschise , din 1987 p├ón─â ├«n 2015 ╚Öi au folosit informa╚Ťii din v├ónz─ârile primare, precum ╚Öi din tranzac╚Ťiile de licita╚Ťie online.

Cercet─ârile lor au scos la iveal─â ╚Öi o serie de fapte amuzante: pentru ├«nceput, pre╚Ťurile seturilor mici ╚Öi foarte mari cresc mai repede dec├ót seturile de dimensiuni medii. Acest lucru se datoreaz─â cel mai probabil pentru c─â seturile mai mici au piese ╚Öi figurine unice, ├«n timp ce seturile mai mari sunt mai rare ├«i atrag mai mult pe adul╚Ťi.

De asemenea, seturile LEGO legate de filme de succes, de s─ârb─âtori ╚Öi de obiective turistice, ╚Öi de cl─âdiri binecunoscute ├«nregistreaz─â cea mai mare cre╚Ötere a valorii, la fel ca ╚Öi decorurile ├«n edi╚Ťie limitat─â. Cele mai apreciate seturi includ Taj Mahal, Imperial Star Destroyer ╚Öi Millennium Falcon.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg
evaluare nationala 7570751 mediafax foto alexandru dobre jpeg
NDQwJmhhc2g9YWQ4ZDRjM2Q1ODFiMjNhMjBjMGM5YWQ0ZTgwNjc4MDg= thumb jpg
elev examen probe  evaluare nationala clasele mici  jpeg