Cât de importantă este muzica în viața noastră. De ce este considerată „terapie” pentru suflet

Nu știu cum este pentru voi, dar pentru mine muzica și dansul sunt terapie curată! Și, mult mai interesant este că s-a demonstrat  faptul că sunetele (în funcție de frecvența) declanșează în noi mecanismele naturale de autovindecare ale corpului, că sunt o modalitate de eliberare emoțională și de a ne crește bucuria și energia de viață.

1 muzica shutterstock 1433210297 jpg jpeg

În acest articol abordez muzica din 3 perspective total diferite – educație, terapie și vindecare, și artă, dar care ne arată legătură directă dintre muzică și cum ne poate ajuta aceasta în a ne găsi sensul în viață.

Din perspectiva educației, după numeroase cercetări realizate la nivel global – acum peste 20 de ani – s-au descoperit diferențe majore între copiii noilor generații vs adulții de astăzi.

„Copiii din ziua de astăzi nu mai sunt ei că înainte” (căci știți prea bine expesia această – nu-i așa?” Ei bine, chiar nu mai sunt. Ci sunt mult mai conectați cu ei, au o stimă de sine ridicată, au o intelienta emoțională și sensibilitate ridicate și sunt mult mai orientați către unitate, creativitate, colaborare și pace. În acest sens, la nivel mondial s-a dezvoltat o pedagogie dedicată noilor generații – Educatiooon 3000 – care susține și îndrumă copiii către profesii creative și artistice, tratând fiecare elev în mod particular și punând în evidență darurile și calitățile acestuia. Va întrebați probabil care este legătura cu muzică, nu-i așa?

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net