Cauze mai puţin ştiute ale apariţiei cearcănelor

Ultima actualizare:

„Am cearcăne, nu am dormit bine”. De câte ori nu ai folosit expresia aceasta în momentele tale de oboseală?! Dar cearcănele nu sunt legate neapărat de oboseală. Alţi factori la care poate nici nu te-ai gândit îţi creează inesteticele adâncituri negre sub ochi.

Este drept că cearcănele se văd mai tare în condiţii de oboseală când, în general, părem mai traşi la faţă. Însă dacă la tinereţe dispar după o noapte bună de somn, după 40 de ani cu greu mai scăpăm de ele, odată instalate. Predispoziţia, vârsta, buna circulaţie a sângelui şi gradul de hidratare sunt factori importanţi care duc la apariţia lor. „Când îmbătrânim, pielea îşi pierde din elasticitate şi din abilitatea de a se regenera. Astfel, ea devine mai subţire, iar vasele de sânge din jurul ochilor vor fi mai evidente. Mai contează şi culoarea pielii: la unele persoane poate apărea o hiperpigmentare în jurul ochilor prin secreţia în exces de melanină”, explică medicul estetician Andrei Gregorian.

Dr. Andrei Gregorian
Dr. Andrei Gregorian

Fumătorii, de asemenea, sunt predispuşi la cearcăne deoarece aduc în organism gudroane şi nicotină, iar procesele de oxidare sunt mult mai intense. Ei trebuie să se hidrateze şi să consume mai multă vitamina C şi citrice. Curele drastice de slăbire duc, de asemenea, la apariţia cearcănelor. Dacă slăbeşti mai mult de 5% din masa corporală, automat vei slăbi şi la faţă, pielea cade şi atunci se văd adânciturile de sub ochi. 

Soluţii pentru a scăpa de ele. După 40 de ani, dacă ai cearcăne care nu trec oricât te-ai odihni, ai scăpa de ele doar în cabinetul doctorului. Aici ţi se poate recomanda o umplere cu acid hialuronic, o substanţă care se găseşte în mod natural în piele şi care are rol de hidratare.  Cearcănele se mai pot injecta cu un cocktail de substanţe cu efect de depigmentare, de mineralizare şi de revitalizare a zonei. Astfel, pielea se hidratează şi se întinde uşor. Procedura este uşoară, durează câteva minute, iar efectele se menţin până la un an. Ai grijă şi la stilul de viaţă, hidratează-te şi odihneşte-te!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net