Ce flori se plantează în grădină în luna noiembrie. Grădinarii spun că rezistă cu succes înghețului

Sezonul de grădinărit se încheie odată cu luna noiembrie, drept pentru care oamenii se întreabă ce mai pot planta înainte ca iarna să își facă loc. Ei bine, poți opta atât pentru plante comestibile, cât și pentru cele ornamentale.

Ce se plantează în luna noiembrie
Ce se plantează în luna noiembrie

Varza kale, narcisele, panseluțele sau frunzele de muștar

Varza kale rezistă cu succes sezonului rece și ajunge la maturitate în aproape 50 de zile, însă frunzele se pot culege chiar și mai devreme. Atenție! Dacă ai plantat acest tip de varză și nu observi mari progrese, lasă-le în pace, întrucât pot înverzi primăvara.

Panseluțele pot înflori în climatele blânde. Dacă iarna nu este geroasă, acestea au șansa să devină cu adevărat spectaculoase. Totuși, specialiștii în grădinărit recomandă plantarea lor în ghivece, astfel încât să le poți ține în casă. Dacă vrei să le ții în grădină, tot ce trebuie să faci este să acoperi pământul cu mulci și să le uzi până se stabilesc în condiții optime.

Narcisele se numără printre vestitorii primăverii. Partea bună a acestor flori este că le poți planta atâta timp cât pământul este înghețat.

De asemenea, frunzele de muștar sunt printre cele mai căutate plante. Acestea au un gust picant și pot fi savurate în stare crudă, fie în salate sau trase la tigaie împreună cu alte legume sau carne. Unele tipuri de muștar sunt extrem de rezistente la frig și pot supraviețui cu succes unui îngheț care nu este tocmai sever. Mai mult, frunzele se pot recolta în doar 30 de zile de la plantare.

Plantele aromatice și zambilele

Cimbrul, rozmarinul, pătrunjelul, arpagicul sau coriandrul se adaptează la temperaturi mai scăzute. Unele plante aromatice sunt perene, drept pentru care le poți planta doar o singură dată, în fiecare an. Dacă le vei planta în luna noiembrie, te vei putea bucura de ierburi aromatice proaspete de sărbători.

Un alt tip de bulb pe care îl poți planta în luna noiembrie este zambila. Aceasta înflorește primăvara și reprezintă o alegere ideală atunci când nu vrei ca rozătoarele nepoftite în grădina ta să le distrugă. Florile de zambilă rezistă săptămâni întregi și revin în fiecare an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Festivalul dovlecilor jpeg 5 jpeg
centrale termice de apartament webp
Cathedral Plaza FOTO Facebook
romani care au revenit din rusia impresionati de ce au gasit intr un oras din romania jpg
Insula Pacuiul lui Soare jpeg
germanul care a venit in romania jpg
locul tinut secret de ceausescu jpg
pisi1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net