Ce pot face partenerii atunci când apar discrepanţe de apetit sexual

10 august 2019
article img
Ocazional, discrepanţe de apetit sexual pot apărea în cuplu, dar acest lucru poate fi trecut cu binefoto: 123RF

Dragostea duce inevitabil la intimitate, iar intimitatea, la sex. Relaţiile de cuplu satisfăcătoare sunt acelea în care sexul este de calitate, suficient şi recompensator pentru ambii parteneri. Balanţa este dificil de menţinut. Ocazional, discrepanţe de apetit sexual pot apărea în cuplu, dar acest lucru poate fi trecut cu bine.

Este însă periculos pentru coeziunea cuplului atunci când disproporţia dintre parteneri este mare, fie că este vorba de dimensiuni, fie că este vorba de gusturi, obiceiuri, concepţii sau dorinţă sexuală. Când insatisfacţia creşte peste o anumită limită, există pericolul ca unul dintre parteneri să caute satisfacţia în afara cuplului, fapt care poate avea ca efect destrămarea acestuia.

Fiind o activitate care cere dăruire şi relaxare, a lăsa la o parte toate grijile şi frământările, laolaltă cu a crea o ambianţă specială pentru activitatea sexuală, poate fi de mare folos. A comunica deschis atunci când apare o frustrare sau în ultimă instanţă a apela la un specialist atunci când situaţia o cere, poate salva cuplul de la o eventuală separare.