Ce să faci de Sărbători ca să începi anul încărcat cu energie

Ultima actualizare:

    Foto:pixabay.com
Foto:pixabay.com

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele așteptate din an, unul dintre motive fiind și cele câteva zile libere legale pe care le primim. Mai mult decât atât, unii aleg să își ia concediu în acest interval de timp, astfel încât să se bucure pe deplin de Crăciun și de Anul Nou. Însă, de multe ori, sfârșitul perioadei de relaxare și revenirea la locul de muncă pot determina stări neplăcute, depresive, care să îți scadă productivitatea la început de an. Pentru a evita acest lucru sau cel puțin pentru a fi cât mai puțin afectat, este bine să iei în calcul câteva aspecte. Acestea sunt simplu de pus în practică, dar te vor ajuta să te încarci cu energia de care vei avea nevoie.

Uită de stresul de la locul de muncă

Cel mai probabil nu vei reuși să îți îndeplinești absolut toate sarcinile de la serviciu până în zilele de sărbătoare. Indiferent că este vorba despre probleme apărute pe ultima sută de metri sau de faptul că volumul de muncă a fost prea mare pentru a-i face față, chestiunile profesionale rămase nerezolvate îți pot reduce din buna dispoziție pe care ți-ai dori să o ai cu ocazia sărbătorilor. De aceea, este important să nu permiți ca stresul de la locul de munca să îți afecteze starea de spirit în această perioadă. Nu face compromisuri, nu îți verifica email-urile de serviciu în timp ce iei masa cu familia și nu planifica ședințe cu colegii de birou atunci când toți ceilalți din jurul tău nu vor decât să despacheteze cadouri și să se bucure de bradul împodobit. 

Stresul de la serviciu poate să afecteze performanța la birou, dar și relațiile cu cei apropiați și atmosfera din casă. Separă viața personală de cea profesională, dedică timpul pe care îl ai în această perioadă activităților care îți fac cu adevărat plăcere și lasă sarcinile de serviciu pentru revenirea din vacanță. Astfel, vei crește șansele ca, la început de an, să fii în cea mai bună formă atât la locul de muncă, cât și în timpul interacțiunilor cu cei din jur. 

Petrece timp cu cei dragi

În unele situații, cei din jur pot fi cea mai bună sursă de energie, așa că înconjoară-te de persoane dragi în compania cărora te simți bine, pentru ca noul an să te găsească relaxat, vesel și pregătit pentru noi provocări. Profită de această perioadă pentru a petrece timp cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut demult din cauza programului încărcat, dar despre care abia aștepți să auzi cele mai noi vești sau cu rudele de care poate ai fost nevoit să te distanțezi din același motiv. 

Desigur, dacă simți nevoia să petreci câteva zile singur, fără compania altora, este în regulă să faci acest lucru. Important este să te încarci cu energie pozitivă, să te relaxezi, să te odihnești sau, dimpotrivă, să te distrezi, dacă simți că asta îți lipsește. 

Implică-te în activități pe care nu le-ai mai făcut înainte

Cu siguranță, există cel puțin un lucru pe care vrei să îl faci de foarte mult timp, dar fie nu ai avut curaj să îl încerci, fie mereu au existat pe lista ta alte priorități. Însă perioada sărbătorilor de iarnă este și cea a cadourilor, așa că de ce să nu îți dăruiești o experiență inedită și să faci ceva ce ți-ai dorit din totdeauna? O activitate specifică iernii, dar care este o provocare pentru unele persoane, este mersul la patinoar. 

Dacă nu ai mai încercat niciodată să îți ții echilibrul pe gheață încălțat cu patine, dar amâni experiența de mult timp, poate că este momentul să o trăiești. Să încerci ceva nou te va face să uiți de griji și te vei putea bucura cu adevărat de aceste zile în care nu trebuie să te gândești decât la propriul confort și să îți construiești o stare de bine. Modul în care îți petreci sărbătorile și dispoziția pe care o ai vor avea, ulterior, efecte asupra acțiunilor tale, așa că este important să te folosești de orice resursă de energie avută la dispoziție. 

Sărbătorile de iarnă sunt despre generozitate și bucurie. La finalul acestora, însă, ai nevoie să revii cu forțe proaspete la locul de muncă, pentru a putea obține cele mai bune rezultate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net