Ce trebuie să faci la Fontana di Trevi ca să ai noroc în viață. Se spune că dacă faci asta ți se îndeplinesc cele mai mari dorințe

Fontana di Trevi este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Roma, Italia, fiind un simbol al frumuseții și al istoriei orașului. Această capodoperă arhitecturală atrage anual milioane de vizitatori din întreaga lume, care vin nu doar să admire splendoarea fântânii, ci și să participe la ritualul aruncării monedelor pentru îndeplinirea dorințelor.

Fontana di Trevi. Foto: Shutterstock.
Fontana di Trevi. Foto: Shutterstock.

Construită în secolul al XVIII-lea, Fontana di Trevi a fost proiectată de arhitectul italian Nicola Salvi și finalizată de sculptorul Pietro Bracci. Aceasta se află pe locul unei fântâni mai vechi, din perioada antică, fiind alimentată de unul dintre cele mai vechi apeducte din Roma, Acqua Vergine. Apeductul, construit în anul 19 î.Hr., aduce apă pură din izvoarele situate la aproximativ 20 de kilometri de oraș.

Fontana di Trevi este o reprezentare grandioasă a stilului baroc, combinând elemente de arhitectură, sculptură și apă într-un mod spectaculos. Fântâna are o înălțime de 26 de metri și o lățime de 20 de metri, dominată de figura lui Oceanus, zeul mării, care stă pe un car tras de cai marini și tritoni. În jurul său, diverse sculpturi și basoreliefuri reprezintă abundența și fertilitatea, aducând un omagiu apei ca sursă de viață.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net