Ce trebuie să pui în tigaie ca să nu mai sară uleiul încins. Trucul care va salva viața gospodinelor

Ultima actualizare:

Gătitul la tigaie poate fi o metodă foarte rapidă de a prepara ceva de mâncare. Fie ca vrei să faci niște cartofi prăjiți, o bucată de carne sau niște ouă, toate acestea se vor găti rapid. Totuși, la sfârșit este posibil să vă treziți că aveți mult de curățat sau că v-ați fript de la uleiul încins care a sărit. Cu toate acestea, există un truc simplu pe care îl puteți folosi pentru a preveni acest lucru și a vă bucura de gătit fără a sta cu grijă.

Ce trebuie să pui în tigaie ca să nu mai sară uleiul încins
Ce trebuie să pui în tigaie ca să nu mai sară uleiul încins

Ce trebuie să pui în tigaie ca să nu mai sară uleiul încins

Adaugă sare

Unul dintre cele mai simple și eficiente trucuri este să adăugați o cantitate mică de sare în uleiul încins înainte de a pune alimentele în tigaie. Trebuie să fiți însă atenți la cantitatea de sare pe care o adăugați, mai ales dacă urmați să gătiți cu sare suplimentară în rețetă. Acest truc este util mai ales pentru gătirea cărnurilor, a peștelui sau a cartofilor prăjiți.

Acoperiți tigaia cu un capac

Atunci când gătiți alimente care conțin apă sau lichide, cum ar fi legumele sau carnea, acoperirea tigăii cu un capac poate ajuta ca uleiul să nu mai sară. Acest lucru se datorează faptului că aburul produs în timpul gătirii este închis în tigaie, ceea ce face ca presiunea să nu crească prea mult și să prevină ca uleiul să sară. Asigurați-vă că utilizați un capac potrivit pentru tigaie pentru a obține cel mai bun rezultat.

Folosiți o tigaie cu margini înalte

Tigăile cu margini înalte sunt mai eficiente decât cele cu margini joase. Aceasta se datorează faptului că marginile înalte limitează răspândirea stropilor de ulei care sar și reduc șansele de a ajunge pe aragaz sau pe alte suprafețe din bucătărie. Atunci când gătiți cartofi, sosuri sau alte preparate care implică ulei încins, alegeți o tigaie cu margini înalte.

Uscați ingredientele înainte de gătit

Alimentele care sunt umede sau congelate pot ca uleiul sa sară atunci când sunt puse în tigaie. Pentru a preveni acest lucru, uscați bine ingredientele înainte de a le adăuga în uleiul încins. De exemplu, dacă gătiți legume proaspete sau carne, folosiți un prosop de bucătărie pentru a le șterge excesul de apă înainte. 

image
image
image
image
image
image
sticle de bautura vin shutter jpg
vin pexels jpg
edoardo santini instagram jpg
thomas susanne jeromin brazi craciun record profimedia (2) jpg
taximetrist erou facebook jpg
2 artificii 1922753369 jpg jpeg
1 dieta cu castraveti jpg jpeg
Chef Scărlătescu 2 jpg