Ce trebuie să pui peste pământul din grădină, la început de februarie, dacă stai la curte. Ce făceau bunicii pentru a avea o recoltă bogată

În câteva zile intrăm în februarie, a doua lună a noului an. Este, de asemenea, luna în care se încheie sezonul de iarnă, iar dacă vremea va fi frumoasă, ar trebui să profiți de ea dacă stai la curte. De exemplu, ar trebui să știi ce trebuie să pui peste pământul din grădină, chiar la început lunii, dacă vrei o recoltă bogată. Așa procedau bunicii în vremurile de altădată.

Ce trebuie să pui peste pământul din grădină, la început de februarie / foto: Pixabay
Ce trebuie să pui peste pământul din grădină, la început de februarie / foto: Pixabay

Încă de la începutul lunii februarie, bunicii veau grijă să asigure fertilitatea solului din grădina casei. Îngrijeau pământul ca mai apoi, în sezonul cald, să se bucure de o recoltă generoasă. Ce puneau ei peste sol pentru a ajuta plantele să ofere legume, iar pomii fructiferi să fie încărcați?

Dacă nu era zăpadă pe pământ, ei puneau, în primul rând, îngrășământ. Bineînțeles, este bine să-l eviți pe cel din comerț, deoarece nu este atât de util precum cel natural, precum cojile de nuci, cojile de ouă, cenușa sau soluție din urzici fierte. De asemenea, este important să nu uitați să curățați solul. Îndepărtați orice resturi sau reziduuri rămase pe suprafața solului, pentru că, dacă terenul nu este curat, răsadurile de legume nu vor crește într-un mediu sănătos.

Ce legume și flori poți planta în luna februrie

Credeți sau nu, puteți cultiva legume în februarie. Printre acestea se numără ceapa, prazul, țelina și rubarba. Dacă optați pentru legume perene, cum ar fi sparanghelul, acoperiți-le cu un strat de compost sau gunoi de grajd pentru a le oferi nutrienți și căldură optimă. Pe lângă legume, bulbii de flori pot fi, de asemenea, plantați în pământ în februarie. Mai exact, bulbi de lalele, narcise, zambile și ghiocei. Solul răcoros din februarie este ideal pentru aceștia, iar până în luna aprilie sau chiar martie, se vor transforma în niște flori spectaculoase, potrivit Fanatik.ro.

Pe lângă îngrijirea legumelor și a florilor din grădină, nu uitați să aveți grijă și de copaci. Pomii trebuie să fie curățați pentru a elimina factorii negativi. Copacii sunt mai sensibili la bolile fungice în timpul sezonului rece. Acest lucru poate face ca ei să nu producă fructele așteptate în primăvară, vară și toamnă.

Nu în ultimul rând, evitați să îngrijiți solul din grădină atunci când afară plouă sau imediat după ploaie sau zăpadă. Acesta este foarte umed și total nepotrivit pentru plante. Șapte zile după un astfel de eveniment este ideal. În anumite părți ale țării, gospodarii se ocupă de aratul solului, ceea ce este și mai bine pentru o recoltă bogată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net