Au rămas fără aproape 10.000 de euro în cont. „Banii noștri s-au dus"

O familia din SUA s-a trezit că nu mai are în cont 10.000 de euro. Cei doi soți doar ce își strânseseră banii pentru a-și cumpăra casa mult dorită. „A fost devastator, am fost pur și simplu șocați. Banii noștri s-au dus”, a spus Alana Regnier.

Au rămas fără bani pe card Foto: Pexels
Au rămas fără bani pe card Foto: Pexels

Ce a povestit femeia despre cele pățițe

Alana Regnier a recunoscut că întreaga familie este devastată de ceea ce li s-a întâmplat. Femeia locuieşte în Calgary împreună cu soțul ei și cei doi copii mici. A mărturisit pentru CBC că a luat decizia dificilă de a se întoarce la muncă cu jumătate de normă după naşterea celui de-al doilea copil şi a lucrat aproximativ 600 de ore cu o organizație non-profit și a reușit să economisească aproximativ 10.000 de dolari pentru a avans.

"Banii noștri s-au dus"

Apoi, pe 14 martie, la o verificare de rutină a contului ei de la Bank of Montreal (BMO) a dus la descoperirea șocantă că 10.000 de dolari au dispărut. „A fost cu adevărat devastator, am fost complet șocați. Banii noștri s-au dus”. Ea a spus că pierderea acestor bani a fost şi mai sfâșietoare pentru că simte că a pierdut timpul cu copiii ei mici pentru nimic.

Familia Regnier se numără printre cei peste 100 de clienți Bank of Montreal care spun că au fost transferați bani din conturile lor fără autorizația lor. Clienții BMO din toată Canada au raportat pierderi colective de 1,5 milioane USD , iar unii spun că lucrează la un proces colectiv.

„Frauda prin phishing telefonic”, o altă metodă de esrocherie 

„Frauda prin phishing telefonic” este cea mai nouă metodă prin care hoții fură banii oamenilor din cont. Mai mulți români au fost păcăliți și s-au trezit fără bani pe card.

Hoții se folosesc de „frauda prin phishing telefonic” pentru a îi păcăli pe oameni și pentru a le fura banii din conturi. În februarie 2024, mai mulți clienți ai ING au fost sunați de infractorii care s-au dat drept angajații băncii și au încercat să obțină de la victime informații personale și detalii bancare pe motiv că au intervenit anumite situații urgente sau au fost înregistrate tranzacții bancare suspecte.

Și unele vedete au fost sunate de infractori. Influencerița Aluziva a declarat că hoții au sunat-o și că i-au cerut informații personale. Ea și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a sunat banca ING. Angații băncii i-au spus că este o tentativă de fraudă și că numărul victimelor este mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net