Cea mai adâncă stație de metrou din lume! Pasagerii se plâng că li se înfundă urechile, în timpul călătoriei

O minune a ingineriei moderne! Stația de metrou Hongyancun din Chongqing, din China, are o adâncime de 116 metri, echivalentul unei clădiri cu 40 de etaje, și deține titlul de cea mai adâncă din lume. Unii pasageri s-au plâns că diferența de presiune îi lasă uneori cu urechile înfundate.

Stația de metrou Hongyancun a fost inaugurată în 2022
Stația de metrou Hongyancun a fost inaugurată în 2022

Stația Hongyancun este situată pe liniile 5 și 9 ale metroului Chongqing, între bulevardul Jingwei și șoseaua Shabin, în districtul Yuzhong. Metropola chineză este renumită pentru peisajul său deluros, cu drumuri șerpuite în sus și în jos și pante presărate cu case și clădiri, iar această particularitate a dus la construirea celei mai adânci stații de metrou din China și din întreaga lume, relatează publicația Oddity Central.

Stația a fost săpată într-un munte, iar proiectarea sa a fost extrem de dificilă. Construcția a început în august 2017, iar muncitorii au folosit un echipament minier destinat pentru săparea puțurilor verticale de peste 100 de metri adâncime. Pentru a asigura eficiența și siguranța lucrărilor de construcție, corpul principal al stației a durat aproape trei ani pentru a fi finalizat. Stația de metrou a fost în cele din urmă inaugurată în 2022.

 Stația de metrou Hongyancun din Chongqing a devenit o atracție turistică

Datorită adâncimii sale extreme, stația Hongyancun a devenit rapid o atracție turistică a acestui oraș. Mulți oameni vizitează Chongqing doar pentru a coborî în stația Hongyancun, folosind fie cele opt scări rulante, fie liftul modern. Din cauza declinului abrupt, acesta din urmă îi lasă oamenii cu urechile înfundate. Durează 53 de secunde pentru a ajunge cu liftul și peste 10 minute pe scările rulante.

Rezidenții au spus că, deși deschiderea stației de metrou a adus un mare confort în zonă, ei se întreabă cu îngrijorare dacă navetiștii pot fi evacuați rapid, în caz de urgență. Înainte de inaugurarea stației Hongyancun, titlul de cea mai adâncă stație de metrou din lume aparținea stației Arsenalna a metroului Kiev.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net