Cel mai crud sultan din istoria otomanilor. De ce și-a omorât propriul copil

Ultima actualizare:

Sultanii sunt conducători de origine islamică. Cuvântul „sultan” vine din limba arabă și poate fi tradus prin cuvintele putere, autoritate sau conducere. Termenul a ajuns să fie folosit drept titlu al unor conducători musulmani care pretindeau la suveranitatea supremă. Domnia lui Suleyman Magnificul este cunoscută drept Epoca de Aur a Imperiului Otoman. Tot el este cel care și-a ucis și propriul copil. 

Conducătorul otoman avea titlul de sultan Foto: Shutterstock
Conducătorul otoman avea titlul de sultan Foto: Shutterstock

Sultanul Selim a avut porecla de „necruțător”

Conducătorii otomani erau adesea menționați cu o poreclă onorifică, precum și titlul de sultan, cum ar fi sultanul Suleyman Magnificul. Cu toate acestea, Turcia de astăzi nu se referă la liderii otomani drept sultani, ci în schimb folosesc termenul „padishah”, potrivit shtiu.ro.

Primul conducător otoman care a fost considerat calif a fost sultanul Selim I, care a fost responsabil pentru înaintarea tărâmului imperiului peste Orientul Mijlociu, făcându-l protectorat asupra tărâmurilor sfinte islamice.

Selim și-a dobândit porecla „cel necruțător” în timpul ascensiunii sale la putere, deoarece nu numai că și-a eliminat tatăl pentru a-și elibera calea, dar și-a ucis și mulți dintre rudele sale de sex masculin pentru a se asigura că nu era nimeni care să-i conteste pretenția asupra tron.

Domnia lui Suleyman Magnificul, Epoca de Aur a Imperiului Otoman

Domnia lui Suleyman Magnificul este cunoscută drept Epoca de Aur a Imperiului Otoman, deoarece nu numai că teritoriul lor s-a extins de la Viena până în estul Iranului, dar au controlat comerțul dintre Asia, Africa și Europa, toate în timp ce arta a înflorit și cultura a crescut.

Cu toate acestea, Suleyman nu-și poate lua singur creditul pentru înflorirea artei și a arhitecturii, deoarece soția sa, Hürrem Sultan, și fiica Mihrimah Sultan au fost cele care au comandat multe dintre creațiile incredibile.

Suleyman Magnificul, operă publicată sub pseudonimul„amant”

Suleyman Magnificul a fost, de asemenea, poet și și-a publicat opera sub pseudonimul Muhibbi, adică „amant”. Prin poeziile sale s-au aflat detalii despre marea lui dragoste pentru Hürrem. Sub conducerea sa, poezia s-a bucurat de privilegiul de a fi încurajată în regiunea Anatoliei.

Suleyman Magnificul și-a ucis propriul copil  

Jocurile de succesiune nu erau de glumă în Imperiul Otoman și, de multe ori, sultanii și-au ucis proprii copii. Suleyman nu a fost diferit și după ce fiul său cel mai mare născut, Mustafa, a fost acuzat de Hürrem că complotează împotriva lui (Mustafa nu era copilul ei), sultanul a privit cum gardienii îl sugrumau pe fiul său după ce acesta a intrat în cortul sultanului.

Sultanul Qutbu I-din Aibak, un fost sclav al lui Muhammad Ghori

Timp de peste 300 de ani, Sultanatul Delhi a condus mari porțiuni ale subcontinentului indian. Primul dintre acești sultani a fost Qutbu I-din Aibak, care a fost, de fapt, un fost sclav al lui Muhammad Ghori, sultanul dinastiei Ghurid care a pus bazele stăpânirii musulmane în India.

Pe măsură ce Muhammad Ghori își înființa dinastia în India la începutul secolului al XIII-lea, el a fost asasinat și a urmat o luptă amară pentru putere între trei dintre sclavii săi turci, cu Qutbu I-din Aibak ieșind în frunte. El a fondat dinastia mameluci din India, deoarece mameluc însemna sclav.

Malaezia încă folosește termenul Sultan până în prezent. Nouă dintre cele 13 state ale țării sunt conduse de un sultan, care este responsabil pentru exercitarea puterii asupra teritoriului lor în calitate de șef de stat și șef al islamului.

Sultanul Ibrahim și-a transformat reședința regală într-un palat de orgie sălbatică

Sultanul Ibrahim era obsedat de sex. El și-a transformat în esență reședința regală într-un palat de orgie sălbatică, plasând oglinzi în întregul castel și urmărind femei goale în grădină. Dar a fost și un om gelos și a înecat odată 278 de concubine în strâmtoarea Bosfor, bănuind că una dintre ele nu i-a fost fidelă.

Mehmed al VI-lea: ultimul sultan otoman

Ultimul sultan otoman a fost Mehmed al VI-lea, care a preluat un imperiu aflat în declin rapid în 1918, la sfârșitul Primului Război Mondial. A domnit doar patru ani. La sfârșitul domniei sale, Imperiul Otoman, cunoscut atunci ca „omul bolnav al Europei”, a fost dizolvat, iar el a fost exilat, închizând pentru totdeauna capitolul sultanilor otomani din istorie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net