Război între cei mai înalți bărbați din lume! De la ce a pornit conflictul

Înalți ca brazii, la propriu! Sultan Kösen (41 de ani), din Turcia, are 2.51 m înălțime și a fost confirmat de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai înalt bărbat în viață. Însă, Sulemana Abdul Samed (29 de ani), din Ghana, îi amenință acest titlu. Tânărul susține că are 2.89 m înălțime.

Sultan Kösen are o înălțime de 2.51 m. S-a pozat recent la Arcul de Triumf din București
Sultan Kösen are o înălțime de 2.51 m. S-a pozat recent la Arcul de Triumf din București

Foto: Instagram

Sulemana Abdul Samed suferă de sindromul Marfan

Recent, a izbucnit o dispută între cei doi bărbați, pentru că fiecare dintre ei crede că este cel mai înalt din lume. Conflictul vine după ce Sulemana Abdul Samed, din nordul Ghanei, a fost măsurat la o înălțime aproape incredibilă, de 2.89 de metri.

Citește și: Aceasta e cea mai înaltă pisică din lume! A intrat în Cartea Recordurilor

Astfel, el ar putea fi cel mai înalt om care a trăit vreodată. Însă, scepticii spun că acea clinică din Ghana rurală care l-a măsurat pe bărbat nu are, de fapt, un instrument suficient de lung și de exact pentru a-i confirma înălțimea, relatează publicația britanică Daily Star.

Sulemana are această înălțime remarcabilă, din cauza unei afecțiuni rare numite sindromul Marfan - o tulburare genetică care afectează țesuturile conjunctive ale corpului și are ca rezultat membre anormal de lungi. Cu toate acestea, reporterul BBC Favour Nunoo susține că, deși ghanezul este foarte înalt, măsurătorile inițiale nu sunt corecte. Sulemana s-ar situa undeva la o înălțime de 2.21 m, dar spune că este încă în creștere.

Nu am o problemă cu modul în care m-a lăsat Dumnezeu. Dar vreau să îmi găsesc și eu o nevastă și să fac copii. Nu prea am avut noroc”, a explicat Samed.

Vezi și: INTERVIU Antonio Satirul, cel mai înalt om din România, totul despre bucuriile și dramele vieții trăite de la 2,2 metri

Sultan Kösen își caută și el nevastă

Te-ar putea interesa și: Uite cea mai înaltă familie din lume! A intrat în Cartea Recordurilor

Între timp, Sultan Kösen, care deține oficial recordul de cel mai înalt bărbat din lume, intenționează să-și apere titlul. El are o înălțime de 2.51 m și a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2009. Suferă de gigantism și acromegalie – cauzate de o tumoare care îi afectează glanda pituitară. Din cauza înălțimii sale uriașe, bărbatul folosește se deplasează cu ajutorul unor cârje. Părinții și cei patru frați ai săi au toți înălțimi medii. Sultan s-a născut pe 10 decembrie 1982, dar până la vârsta de 10 ani, înălțimea lui a fost similară cu cea a altor copii de vârsta lui.

Iată și: Cel mai înalt bărbat din lume e gata de însurătoare! Iată care sunt criteriile!

Am tot auzit la știri: «Recordul lui Sultan a fost doborât, sunt oameni mai înalți decât el.» Dacă este așa, atunci haideți să ne măsurăm înălțimile. Dețin acest record de 14 ani. Nu voi pierde titlul în fața nimănui. Sunt foarte hotărât.”, a spus el pentru agenția de presă Andalou.

Bărbatul a vorbit și despre marea lui dorință: „Este foarte greu să-ți găsești o iubită. Femeilor le este frică de mine. Sper că acum că sunt celebru voi putea întâlni o mulțime de fete. Visul meu este să mă căsătoresc.” În urmă cu două luni, turcul s-a pozat în România, lângă Arcul de Triumf, glumind: „De o astfel de ușă am eu nevoie”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net