Ea e cea mai înaltă femeie din lume! Are în palmares cinci recorduri mondiale

Ultima actualizare:

Rumeysa Gelgi, o tânără de 25 de ani din Turcia, este cea mai înaltă femeie în viaţă. Măsoară 2.15 m înălțime și spune că îi place să fie diferită. Recent, aceasta a doborât alte trei recorduri, potrivit Guiness World Record.

Rumeysa Gelgi suferă de o boală extrem de rară (Foto: Instagram)
Rumeysa Gelgi suferă de o boală extrem de rară (Foto: Instagram)

Citește și: Uite cea mai înaltă familie din lume! A intrat în Cartea Recordurilor

„Îmi place să fiu diferită!”

Rumeysa Gelgi suferă de o boală extrem de rară – numită sindromul Weaver, care a făcut-o să crească în înălțime într-un mod accelerat. În 2014, a intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai înaltă adolescentă, iar în 2021 a fost numită cea mai înaltă femeie din lume.

Te-ar putea interesa și: INTERVIU Antonio Satirul, cel mai înalt om din România, totul despre bucuriile și dramele vieții trăite de la 2,2 metri

Acum, Rumeysa a doborât alte trei recorduri mondiale: pentru cel mai lung deget al unei femei în viață (11,2 cm), pentru cel mai lung spate al unei persoane de sex feminin (59,90 cm) și pentru cea mai mare mână a unei femei (24,93 cm - mâna dreaptă, 24,26 cm - mâna stângă). Aceste detalii, împreună cu statura ei impresionantă, au însemnat că ea a fost victima tachinărilor și abuzurilor din partea celor din jur, dar spune că acest lucru a făcut-o doar mai puternică.

Iată șiEa e femeia cu cele mai lungi picioare din lume! Deși are o înălțime de peste 2 m, nu renunță la tocuri

Are multe probleme de sănătate

Foto: Instagram

După ce și-a dat seama că ignoranța alimenta adesea acele comentarii dureroase, femeia a decis să folosească rețelele sociale pentru a educa oamenii cu privire la boala de care suferă.

Află și: Bărbatul cel mai gras din lume a slăbit 300 kg. Acum are 290 kg

„Îmi place să fiu diferită de toți ceilalți. Am posibilitatea să ajung la locuri înalte și să mă uit la oameni de sus. Nu este un lucru rău!”, a spus Gelgi, potrivit cotidianului britanic Daily Star. Cu toate acestea, tânăra se confruntă și cu probleme de mobilitate. Rumeysa se poate deplasa doar cu ajutorul unui scaun cu rotile sau al unui cadru. Uneori, pe distanțe mai scurte, femeia folosește un baston. De asemenea, ea are probleme de respirație și dificultăți de înghițire, din cauza malformațiilor genetice de care suferă.

Citește mai multe despre: Cea mai grasă femeie din industria modei se mândrește cu greutatea ei

„M-am născut cu o unicitate fizică extremă. De aceea, îmi doresc să îi inspir și să îi încurajez și pe alți oameni, care sunt diferiți și se confruntă cu boli genetice rare. ”, a mai spus ea.

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net