Cel mai vechi sărut din lume. Când a avut loc, de fapt și cine a dat „startul”

În prezent, este un lucru foarte obișnuit să vedem persoane care se sărută în locuri publice, iar, dacă până acum oamenii de știință au crezut că sărutul a apărut în urmă cu peste trei milenii, un nou studiu arată că, de fapt, cel mai vechi sărut ar fi putut avea loc în urmă cu 4.500 de ani.

Cel mai vechi sărut a fost cu 1.000 de ani mai devreme decât se credea inițial / Foto: Freepik
Cel mai vechi sărut a fost cu 1.000 de ani mai devreme decât se credea inițial / Foto: Freepik

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au găsit noi dovezi ale săruturilor în tăblițe de lut din Mesopotamia Antică, în prezent, Irak și Siria. Acest lucru contrazice o ipoteză anterioară că cele mai vechi dovezi ale sărutului au venit dintr-o anumită parte a Asiei de Sud, acum 3.500 de ani.

Sărutul nu provine dintr-o anumită regiune

Dovezile provin din tăblițe de lut scrise în limba sumeriană de culturile din Mesopotamia antică între râurile Eufrat și Tigru din Irakul și Siria de astăzi. Printre tăblițele care prezintă o astfel de scenă se numără un model babilonian de lut care prezintă o scenă erotică din 1800 î.Hr., care pare să arate atingerea buzelor unui cuplu în timpul actului sexual.

Experții subliniază că săruturile în multe regiuni au fost unul dintre atributele importante ale unei relații romantice încă din cele mai vechi timpuri și nu sunt o invenție a vreunei culturi anume.

„Multe mii dintre aceste tăblițe de lut au supraviețuit până în prezent și conțin exemple clare că sărutul a fost considerat o parte a intimității romantice în antichitate, la fel cum sărutul ar putea fi parte din prietenii și relațiile membrilor familiei.

Prin urmare, sărutul nu ar trebui privit ca un obicei care își are originea exclusiv în orice regiune și s-a răspândit de acolo, ci mai degrabă pare să fi fost practicat în mai multe culturi antice de-a lungul mai multor milenii”, a declarat Dr. Troels Pank Arboll, expert în istoria medicinei la Universitatea din Copenhaga, potrivit SkyNews.

De asemenea, în ciuda faptului că sărutul are loc înainte ca partenerii să ajungă în dormitor în ziua de astăzi, atunci, ar fi fost o activitate care ar fi avut loc după actul sexual. Așadar, chiar dacă exista la acea vreme, sărutul nu era unul romantic.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net