Cele 3 ceaiuri care te ajută să ai un somn perfect. Au un gust plăcut și te scapă de insomnie

Tot mai mulți oameni suferă de insomnii. Lăsate netratate pe termen lung, aceste tulburări de somn îți pot afecta activitatea zilnică și starea de bine, iar în cazurile mai severe pot avea efecte serioase asupra sănătății. Pentru a combate aceste insomnii, poți evita să consumi înainte de culcare alimente și băuturi care conțin cofeină, poți adopta obiceiuri relaxante înainte de culcare sau poți apela la cele mai bune trei ceaiuri. 

Ceaiuri care te ajută să scapi de insomnie Foto: Shutterstock
Ceaiuri care te ajută să scapi de insomnie Foto: Shutterstock

Ce este, de fapt, insomnia

Insomnia este dificultatea de a adormi sau dificultatea de a rămâne adormit. Există mai multe tipuri de insomnie. Insomnia cronică are cele mai puternice efecte asupra activităților zilnice și a performanțelor. Aceasta apare când o persoană întâmpină probleme de somn și simptome în timpul zilei, cum ar fi oboseala și dificultăți de menținere a atenției, mai mult de 3 luni, minim 3 zile pe săptămână.

Terapia alternativă include o serie de discipline, inclusiv: dieta, exercițiile fizice, psihoterapia și schimbările stilului de viață. Utilizarea anumitor plante pentru a obține o durată mai lungă și o calitate mai bună a somnului poate fi o variantă utilă și accesibilă.

Ceai de mușețel pentru un somn mai bun noaptea

Mușețelul, o plantă populară, este o soluție naturală tradițională pentru problemele de somn. Sorbirea ceaiului de mușețel la culcare ajută la calmarea organismului, promovând o noapte liniștită de odihnă. 

Componentele mușețelului se angajează cu receptorii creierului, insuflând calm și ameliorând anxietatea. Savurarea regulată a ceaiului de mușețel înainte de culcare poate deschide calea pentru un somn perfect și odihnitor. 

Ceaiul de lavandă te scapă de insomnie

Lavanda, o plantă cunoscută în mod obișnuit, este renumită pentru efectele sale calmante. Cercetările au arătat că parfumul de lavandă poate face minuni în reducerea stresului și favorizarea relaxării. 

Un strop de ulei de lavandă în ceaiul de noapte sau prepararea unei băuturi cu flori uscate de lavandă poate crea un mediu liniştit. Aroma și parfumul încântător de lavandă ar putea îmbunătăți calitatea somnului.

Pentru insomnie poți să apelezi la ceaiul din rădăcină de valeriană 

Rădăcina de valeriană are un istoric bogat în combaterea eficientă a insomniei și a anxietății. Cunoscută pentru calitățile sale naturale sedative, își face magia prin relaxarea minții și stimularea somnului. 

Mulți oameni sunt atrași de aroma sa îndrăzneață și pământească și preferă în mare parte să-l consume cu o oră înainte de somn. În acest fel, ei ajung să experimenteze toate beneficiile sale - de la somn mai rapid până la a se bucura de un somn mai profund și neîntrerupt. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net