Cine ar cumpăra așa ceva? Un castel dărăpănat se vinde cu 218.000 $

Ți-ai dorit vreodată să locuiești într-un castel vechi? Ei bine, acum ai ocazia. Asta dacă te ține buzunarul. Castelul Donovan din Cork, Irlanda, a fost scos recent la vânzare. Clădirea care datează din secolul al XVI-lea are însă nevoie de foarte multe îmbunătățiri.

Castelul Donovan din Cork, Irlanda
Castelul Donovan este situat în comitatul Cork (Foto: Shutterstock)

Castelul Donovan are un turn de 19 metri înălțime

Castelul Donovan va ajunge la un fericit cumpărător pentru suma de 218.000 de dolari. Este o fortăreață veche de 464 de ani, care se află pe un teren impresionant, în peisajul rural irlandez. Se spune că structura cioplită în piatră a servit cândva drept sediu al clanului O'Donovan, în timpul secolului al XVI-lea. Castelul are dimensiuni medii și se mândrește cu un turn de aproximativ 19 metri înălțime. Dar oricine plănuiește să cumpere proprietatea va trebui să investească mult mai mult pentru a dezvolta situl, care a fost lăsat în paragină în ultimele cinci secole.

Soldații lui Oliver Cromwell au deteriorat clădirea cu praf de pușcă la sfârșitul anilor 1650, ca răzbunare pentru faptul că Donal III O'Donovan a fost de partea familiei Stuart în Războiului Civil englez. Explozia a lăsat fisuri în zidărie care nu au fost niciodată reparate, făcând-o nesigură. Nu a mai fost locuită de atunci.

În 1936, colțul de sud-vest al clădirii s-a prăbușit, lăsând o provocare și mai mare pentru viitorii proprietari. În timp ce Biroul pentru Lucrări Publice din Irlanda a efectuat planuri de conservare extinse în încercarea de a „resuscita” castelul, oricine decide să-l cumpere va trebui să țină seama de lucrările inevitabile de construcție.

Proprietatea a fost listată spre vânzare de agenții imobiliari de la Sherry FitzGerald, potrivit publicației britanice Metro. Clădirea a fost descrisă drept „o oportunitate minunată pentru oricine dorește să achiziționeze un castel irlandez cu o istorie atât de bogată și interesantă”: „Castelul Donovan a fost construit în anul 1560 de către Donal O'Donvovan, a fost sediul principal al clanului O'Donovan. A fost construit pe o fundație de stâncă foarte solidă și este orientat la sud de vale”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net