Cine au fost copiii lui Mata Hari și care este povestea celei mai faimoase spioane din lume

Povestea de viață a lui Mata Hari a fost una demnă de un film. A renunțat la posibilitatea unei existențe liniștite pentru a afla secrete importante de la oamenii implicați pe scena politică. Nu și-a folosit doar inteligența ascuțită, ci a profitat și de frumusețea fascinantă cu care a fost înzestrată. 

Mata Hari
Mata Hari

Viața lui Mata Hari

Numele real al lui Mata Hari a fost Margaretha Zelle. Ea s-a născut în anul 1876 în orașul olandez Leewarden. A avut o copilărie liniștită. La doar 18 ani a decis să nu urmeze colegiul de educatoare, așa cum se obișnuia la acea vreme în cazul fetelor, și s-a căsătorit cu un ofițer mai mare decât ea, alături de care a plecat în Java. Bărbatul, dependent de alcool și un adevărat Don Juan nu a fost interesat de viața de familie și a acceptat cu lejeritate numeroasele infidelități ale soției. Cei doi au avut un copil, care a murit la o vârstă fragedă, în condiții misterioase. 

După ce au revenit în Olanda, Mata Hari și ofițerul au decis să divorțeze, iar Margaretha Zelle s-a îndreptat spre activitatea care a fascinat-o dintotdeauna: dansul. S-a mutat la Paris, unde a devenit preferata publicului și a atras atenția prin frumusețea ei. Se prezenta tuturor sub numele de Mata Hari. 

Poze superbe cu Mata Hari

În jurul numelui Mata Hari se construieşte şi o poveste tragică, dansatoarea istorisind că era fiica unei femei din India care a murit când a născut-o. Numele său ar fi însemnat „ivirea zorilor“. 

Bărbații cu importante funcții politice și militare i-ar fi spus cu ușurință planurile secrete ale armatei fiind complet captivați de dansurile și farmecul fără asemănare al ei. 

A reușit să cucerească un diplomat german, care i-a cerut detalii despre dispunerea armatei franceze în două locuri: la Somme, unde germanii se așteptau la o ofensivă anglo-franceză, și la Verdun, care fusese puternic fortificat. Diplomatul german i-a promis bani în schimbul informațiilor, conform Historia. 

Acuzații la adresa femeii au venit și din partea francezilor. Ei au susținut că Mata Hari obținuse informații secrete despre armata Franței, prin intermediul ofițerilor francezi.

De ce a murit spioana 

Ea a fost denunțată autorităților franceze în anul 1917, când se întorsese la Paris pentru a-i transmite unui ofițer german informații despre dispunerea francezilor. A fost arestată, judecată, condamnată la moarte și executată prin împușcarepe 15 octombrie 1917.

Se spune că Mata Hari a apărut în fața plutonului de execuție, format din 12 persoane, purtând doar o haină de blană. În momentul în care a fost împușcat, Mata Hari și-ar fi dezgolit trupul, potrivit aceleiași surse citate mai sus.

Germanii au crezut că Mata Hari îi trădase, suspectând-o de a fi agent dublu. Cel mai probabil, conform specialiștilor, ea a transmis doar frânturi inofensive de zvonuri, dar imaginea de „femeie fatală” pe care o întreținuse cu atât de multă atenție a atras asupra sa doar necazuri și avea să o coste viața.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net