Cine se trece prima dată pe invitația de nuntă, mirele sau mireasa? Mulți români nu știu cum e corect

Căsătoria este unul dintre cele mai semnificative momente din viața oricărei femei, iar invitația de nuntă este practic cel mai important aspect prin care chemi oamenii speciali din viata ța la fericitul eveniment. Și trebuie să ai în vedere că sunt câteva reguli cu privire la redactarea unei astfel de invitații. 

Reguli în redactarea unei invitații de nuntă Foto: Pixabay.com
Reguli în redactarea unei invitații de nuntă Foto: Pixabay.com

Ordinea numelor poate varia în funcție de preferințele cuplului

Tradițional, în majoritatea culturilor, numele femeii/miresei este trecut înaintea numelui bărbatului/mirelui pe o invitație de nuntă. Această convenție se bazează pe ideea că numele miresei ar trebui să primeze în acest context, scrie loveart.ro.

Totuși, este important de menționat că ordinea numelor poate varia în funcție de preferințele și tradițiile specifice fiecărui cuplu. În zilele noastre, mulți cupluri aleg să adapteze ordinea numelor pentru a se potrivi cu preferințele lor personale sau pentru a reflecta mai bine egalitatea de gen.

Care sunt regulile pentru numele părinților 

Atunci când treci numele părinților pe o invitație de nuntă, există mai multe variante pe care le poți considera, în funcție de preferințele tale și de tradițiile culturale specifice. De exemplu, poți menționa numele părinților ambilor parteneri într-o formulă generică, fără a specifica cine este părintele mirelui și cine este părintele miresei, de exemplu: în numele părinților noștri".

Reguli cu privire la notarea nașilor 

Când treci numele nașilor pe o invitație de nuntă, există mai multe opțiuni pe care le poți lua în considerare. Aceasta este o formulă obișnuită, care subliniază importanța și sprijinul nașilor în evenimentul căsătoriei: „cu binecuvântarea nașilor noștri"„Maria Popescu și Ion Ionescu" sau „vă invităm să ne fiți alături”.

Textul trebuie să fie scurt și la obiect 

Dacă preferi să scrii tu textul invitației de nuntă, pentru a adăuga o notă personală, acesta trebuie să fie clar, concis și să vă reprezinte pe amândoi. Fii atentă să nu uiți cele mai importante detalii: data și ora căsătoriei, locul unde are loc evenimentul religios, restaurantul și adresa completă (nu ar strica să adaugi și o hartă sau mijloacele de transport în comun, pentru cei care participă fără mașină). Dacă ceremonia religioasa are loc la o biserică cunoscută, iar evenimentul la un local de renume, adresa nu se mai trece pe invitație. 

Stabilește data limită pentru confirmări 

Nu este absolut nimic în neregulă cu solicitarea confirmării prezenței la eveniment până la o anumită dată. Confirmarea se va face la numerele trecute pe invitație, dar termenul limită nu ar trebui să depășească 30 de zile înaintea evenimentului. Astfel, vei avea suficient timp să confirmi numărul final de meniuri și poti trece la aranjarea meselor. Daca nu primești confirmarile în timp util va trebui să suni toți invitații de pe listă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net