Cum arată cea mai mare afină din lume! Cântărește peste 20 de grame

Cea mai mare afină din lume înregistrată vreodată a fost cultivată recent în Australia. Cântărind 20,4 grame – de aproape 70 de ori mai mult decât o afină normală – este cu 4,2 grame mai „grea” decât recordul anterior.

Cea mai mare afina din lume de 20,4 grame
Afina a intrat oficial în Cartea Recordurilor (Foto: Guinness World Records)

Afina face parte din soiul Eterna

A fost cultivată de horticultorii din grupul Costa Brad Hocking, Jessica Scalzo și Marie-France Courtois, într-o grădină cu fructe de pădure din Corindi, New South Wales. Afina care a doborât recordul face parte din soiul Eterna și i-a luat 12 luni să crească. Cu câteva zile înainte de recoltare, Brad a observat că mărimea fructelor era mai mare decât în mod obișnuit, iar când a cules această afină și-a dat seama că este „ceva cu adevărat special”, potrivit Cărții Recordurilor Guinness.

Pe lângă faptul că sunt excepțional de mari, afinele Eterna sunt cunoscute pentru textura lor fragedă și termenul de valabilitate lung, potrivit lui Brad: „Eterna, ca soi, are o aromă foarte bună și fructe consistente. Când l-am cules pe acesta, probabil că erau aproximativ 20 de fructe de pădure de dimensiuni similare. Abia când am pus-o pe cântar ne-am dat seama că e diferită. Această afină este într-adevăr un fruct încântător. Deși afinele sunt mari, nu există absolut niciun compromis în ceea ce privește calitatea sau aroma lor, așa cum e de așteptat de la un soi premium de afin.”

Grupul Costa Brad Hocking are o rețea extinsă de grădini și livezi, permițându-le să dezvolte una sau două noi soiuri de afine „cu valoare comercială globală” în fiecare an. Pentru a satisface cerințele globale în evoluție, ei caută să crească noi soiuri care sunt mai adaptabile la climatele mai calde și rezistente la dăunători și boli. Cei de la Costa Brad Hocking au spus că sunt bucuroși că recordul a fost verificat oficial după 12 săptămâni de așteptare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net