Cum ne afectează culorile pofta de mâncare
Oriunde ne uităm, suntem înconjurați de culori. Știm deja că nuanțele ne influențează starea de spirit, dar se pare că acestea au un impact și asupra poftei de mâncare. În timp ce alimentele roșii și portocalii pot stimula foamea, cele albastre o pot suprima.
„Noi mâncăm mai întâi cu ochii, acesta este motivul pentru care legătura dintre culori şi pofta de mâncare pentru anumite alimente este una foarte puternică. Iar mirosul şi gustul mâncării activează neuronii din zona hipotalamusului, inducând senzaţia de foame”, spune nutriţionistul Rene Ficek pentru Seattlesutton.com.
Iată ce impact au culorile asupra poftei de mâncare şi cum le putem folosi în avantajul nostru:
Roşu - stimulează pofta de mâncare, farfuria roşie suprimă foamea
Alimentele de culoarea roşu sunt fortifiante, aşa că ele stimulează presiunea sângelui şi stimulează pofta de mâncare. Cu toate acestea, nu trebuie să le aşezi pe o farfurie albă. Pune-ţi mâncarea într-o farfurie roşie – acest truc te ajută să mănânci mai puţin. Aşadar, alimentele roşii stimulează foamea, însă mâncarea lor dintr-o farfurie roşie o suprimă în comparaţie cu o farfurie albă sau de orice altă nuanţă.
Află cum ne schimbă culorile poftele culinare pe clickpentrufemei.ro.