Cum ne afectează culorile pofta de mâncare

Ultima actualizare:

    Alimentele roșii stimulează pofta de mâncare. clickpentrufemei.ro
Alimentele roșii stimulează pofta de mâncare. clickpentrufemei.ro

Oriunde ne uităm, suntem înconjurați de culori. Știm deja că nuanțele ne influențează starea de spirit, dar se pare că acestea au un impact și asupra poftei de mâncare. În timp ce alimentele roșii și portocalii pot stimula foamea, cele albastre o pot suprima.

„Noi mâncăm mai întâi cu ochii, acesta este motivul pentru care legătura dintre culori şi pofta de mâncare pentru anumite alimente este una foarte puternică. Iar mirosul şi gustul mâncării activează neuronii din zona hipotalamusului, inducând senzaţia de foame”, spune nutriţionistul Rene Ficek pentru Seattlesutton.com.

Iată ce impact au culorile asupra poftei de mâncare şi cum le putem folosi în avantajul nostru:

Roşu - stimulează pofta de mâncare, farfuria roşie suprimă foamea

Alimentele de culoarea roşu sunt fortifiante, aşa că ele stimulează presiunea sângelui şi stimulează pofta de mâncare. Cu toate acestea, nu trebuie să le aşezi pe o farfurie albă. Pune-ţi mâncarea într-o farfurie roşie – acest truc te ajută să mănânci mai puţin. Aşadar, alimentele roşii stimulează foamea, însă mâncarea lor dintr-o farfurie roşie o suprimă în comparaţie cu o farfurie albă sau de orice altă nuanţă.

Află cum ne schimbă culorile poftele culinare pe clickpentrufemei.ro. 

Ce culori îţi stimulează creativitatea

Cum reduci pofta de mâncare

image
image
image
image
image
image
cutremur napoli jpg
Persoane se plimbă în parcul IOR într-o zi în care temperatura a depășit mult media perioadei -18 ianuarie 2023. Inquam Photos / George Călin
linii avion cer buna jpg
accident copil iasi jpg
paianjen Phoneutria nigriventer jpg
banner pensii png
Dumitru Buzatu jpeg
image
actualitate.net