Cum poți avea o rată la bancă mai mică cu câteva sute de lei. Metoda este folosită de tot mai mulți români

Situația economică dificilă în care se află românii a generat o creștere semnificativă a presiunii financiare asupra familiilor, iar plata ratelor bancare devine tot mai dificilă, mai ales că acestea au înregistrat o aproape dublare în ultimii ani. Totuși, o metodă ingenioasă și mai puțin cunoscută de a reduce ratele la bancă a început să câștige popularitate în rândul românilor.

Refinanțare. Foto: arhiva.
Refinanțare. Foto: arhiva.

Refinanțarea: un truc eficient, dar puțin cunoscut

Mulți români se confruntă cu povara ratelor bancare, iar pentru a face față situației, din ce în ce mai mulți aleg să apeleze la refinanțare. Această strategie devine din ce în ce mai atrăgătoare, mai ales pentru cei cărora ratele s-au aproape dublat în ultimii ani.

Un truc puțin cunoscut, dar cu șanse mari de reușită, este acela de a face o cerere de refinanțare pentru a migra la o altă bancă. Ceea ce puțini români știu este că această mișcare poate determina banca actuală să ofere o ofertă similară celei de la o altă instituție financiară. Practic, obții aceeași dobândă avantajoasă fără a trece prin birocrația transferului între bănci.

Cum funcționează trucul

Anunță-ți intenția: Spune băncii la care ai creditul că ai primit o ofertă mai bună de la o altă instituție cu o dobândă mai mică și că intenționezi să îți muți creditul.

Așteaptă oferta: În majoritatea cazurilor, banca actuală va reacționa rapid pentru a-ți păstra ca client. În termen scurt, vei primi o ofertă similară sau poate chiar mai bună decât cea de la banca la care plănuiai să migrezi.

Experiența unui consultant financiar

Victor Apetrei, un consultant financiar, a împărtășit o poveste de succes pe rețelele sociale despre cum a ajutat un client să reducă rata lunară cu 650 de lei folosind acest truc. Clientul său a primit o ofertă avantajoasă de la o altă bancă, iar când a anunțat intenția de a-și muta creditul, banca actuală i-a oferit o propunere similară pentru a-l păstra.

Beneficii ale acestei metode

- Nu mai este nevoie să suportați costurile de dosar sau să treceți prin întreg procesul de transfer între bănci.

- Păstrați aceeași dobândă avantajoasă fără a schimba instituția financiară.

- Băncile, confruntate cu o concurență crescută, vor face eforturi pentru a vă păstra ca și client, oferindu-vă condiții mai bune.

În contextul actual, în care băncile concurează pentru fiecare client, acest truc devine o opțiune inteligentă pentru românii care doresc să își reducă cheltuielile lunare, fără a trece prin complicațiile transferului între instituții financiare. Este important ca fiecare persoană interesată să se informeze și să negocieze în mod activ pentru a obține cea mai bună ofertă posibilă și a îmbunătăți astfel situația financiară personală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net