Cum să faci salata rusească de morcovi. Este super sățioasă, nutritivă și numai bună de consumat în aceasta perioadă

Ultima actualizare:

Salata rusească de morcovi este un fel de mâncare sănătos și delicios. Salata este super sățioasă, nutritivă și te va echilibra hormonal. Morcovii sunt bogați în fibre, ceea ce poate ajuta la susținerea și îmbunătățirea sănătății intestinale și indirect la păstrarea echilibrului hormonal. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Cum se prepară salata rusească de morcovi

„Este super sățioasă, nutritivă și îți promit că te va echilibra hormonal. Morcovii sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine și fibre. Uite cât de ușor se prăgătește salata: spală și curăță morcovii, iar apoi taie cu acest cutter, vor arăta ca niște spaghetti. Curăță și zdrobește 3-4 căței de ustoroi pe care să-i freci cu puțină sare și ulei de măsline. 

Adaugă și 2 lingurițe de oțet de mere, dacă îți place să fie picant poți să pui și puțin ulei picant, 2 linguri de zeamă de lămâie, iar apoi conținutul de usturoi. Amestecă bine morcovii cu sosul de usturoi și poți să mai pui niște fulgi de chili și piper proaspăt măcinat. Poți să o servești la două, trei ore de la preparare sau după 2-3 zile când devine o super murătură. Se poate păstra la frigider chiar și o săptâmână. Se poate să se servească cu carne sau garnituri și nu uita de puțin susan pe deasupra, o face mai deosebită", se precizează în videoclipul de pe TikTok. 

Beneficiile pe care le are salata de morcovi 

Morcovii sunt o sursă bogată de vitaminele A și B6, dar și de calciu, magneziu, potasiu și antioxidanți (beta-caroten), toate aceste substanțe fiind esențiale pentru sănătatea generală a organismului uman. 

Morcovii sunt bogați în beta-caroten (compusul care dă morcovilor nuanța lor portocalie), care este transformat în vitamina A în corpul nostru. Vitamina A este probabil cea mai cunoscută pentru rolul său important în sprijinirea sănătății ochilor și a vederii bune, iar aportul adecvat al acesteia este esențial pentru reducerea riscului de degenerescență maculară. O jumătate de cană de morcovi cruzi, tăiați, furnizează mai mult de jumătate din cantitatea zilnică recomandată de vitamina A pentru adulți.

Morcovii sprijină sănătatea sistemului digestiv

Vitamina A are un rol important și în protejarea pielii. Studiile au arătat că persoanele care consumă mai multă vitamina A și carotenoizi au un risc redus de cancer de piele.

O porție de 100 g de morcovi conține 2.8 grame de fibre, un amestec de fibre solubile (sub formă de pectină) și fibre insolubile. Fibrele solubile pot încetini cât de repede se golește stomacul, ceea ce crește senzația de sațietate după mese. Fibrele insolubile ajută la prevenirea constipației, iar combinația de fibre solubile cu insolubile ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mireasa nunta jpg
image png
frutos de mango jpg
economii jpeg
image png
neti sandu zodii colaj instagram pixabay jpg
Fata de 14 ani violata foto pexels.com
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net