Cum să fierbi crenvurștii fără să crape. Cele mai bune trucuri

Pare că prepararea crenvurștilor este floare la ureche: pui câțiva în apă clocotită și în cinci minute masa e gata. Doar că, de cele mai multe ori, rezultatul nu e chiar apetisant: crenvurștii se crapa, membrana se desprinde și în loc de câteva bucăți lucioase și fragede, ajungi cu niște crenvurști moi, neatractivi.

Cum să fierbi crenvurștii fără să crape.
Cum să fierbi crenvurștii fără să crape.

Problema? Modul în care îi fierbi. Iată cum să faci ca să obții crenvurști perfect ancorați și gustoși, fără crăpături.

1. Nu-i arunca direct în apa clocotită

Cea mai frecventă greșeală este să pui crenvurștii direct în apa care fierbe în clocote. Majoritatea crenvurștilor sunt deja preparați termic, așa că nu au nevoie să fie “gătiți”, ci doar încălziți.

Apa prea fierbinte determină membrana să se dilate brusc, iar presiunea internă îi face să crape.

Soluția: încălzește apa până aproape de punctul de fierbere, adică în jur de 75–80°C. Dacă nu ai termometru, momentul potrivit este când încep să se formeze bule mici la fundul vasului, dar apa nu clocotește încă.

  • Pune apa la încălzit.
  • Când apar bulele mici, oprește focul.
  • Adaugă crenvurștii și acoperă oala cu capacul.
  • Lasă-i 5–8 minute; se vor încălzi uniform, fără să crape.

2. Respectă timpul de încălzire

Crenvurștii nu trebuie ținuți prea mult în apă. Cinci minute sunt suficiente pentru cei mai groși, iar pentru crenvurștii subțiri sunt suficiente 3–4 minute.

Dacă îi lași mai mult, nu doar că riști să crape, dar textura lor devine cauciucată și neplăcută.

3. Folosește metoda “baie caldă”

O alternativă sigură este să pui crenvurștii într-un vas și să torni apă fierbinte peste ei, fără să clocotească. Acoperă cu capac și lasă-i 7–10 minute.

Această metodă îi încălzește uniform, păstrând forma și textura, fără riscul ca membrana să se spargă sau crenvurștii să se umfle exagerat.

4. Nu-i înțepa înainte de fierbere

Mulți cred că dacă fac găuri în crenvurști, aceștia nu vor mai plesni. Realitatea este inversă: prin găuri iese sucul și grăsimea, iar interiorul se usucă. Rezultatul? Crenvurști palizi, moi și fără gust.

Cheia unor crenvurști perfecți constă în apă suficient de fierbinte, dar nu clocotită, în timp de încălzire scurt și precis și în păstrarea intactă a membranei. Respectând aceste reguli simple, vei obține crenvurști fragezi, lucioși și delicioși de fiecare dată.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ciprian Ciucu si Ilie Bolojan  Ludovic Orban Foto Inquam Photo    Codrin Unici (4) jpg
images jpg
Bucuresti, foto Shutterstock jpg
casa lemn pexels jpg
La 79 ani, Cristian Gatu vrea sa si refaca viata jpg
Sesizare penală a IICCMER privind tratamentele neomenoase aplicate în perioada comunistă în „Spitalul pentru copii neuropsihici cronici Siret” jpeg
Seminte, foto shutterstock jpg
castor, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net