Cum să îi amenajezi camera copilului tău. Recomandări care nu dau greș

Ultima actualizare:

    Camera puiului tău este universul lui personal, locul unde trebuie să se simtă în largul săuSursă foto: Unsplash.com
Camera puiului tău este universul lui personal, locul unde trebuie să se simtă în largul săuSursă foto: Unsplash.com

Lunile de vacanță pot fi destul de anoste pentru copilul tău, mai ales dacă v-ați amânat concediul sau vreți să plecați până în Delta Dunării sau la mare abia la final de septembrie, când cel mic deja va fi început școala, cel mai probabil tot online. Tocmai de aceea, este destul de ridicată probabilitatea ca puiul tău să petreacă destul de mult timp în camera lui, mai ales după ce va începe școala. Și pentru că nu e o idee bună ca cel mic să-și facă lecțiile cu zgomot de bormașină pe fundal sau să se intersecteze cu zidari prin bucătărie, este un moment potrivit pentru a începe reamenajarea camerei lui.

Cel mai probabil îți este greu să accepți că a crescut atât de repede, că tapetul cu iepurași se potrivește mai degrabă unui bebeluș și că tablourile cu pozele de când era mic pot fi mutate în sufragerie și înlocuite cu postere cu vloggerii preferați. Camera puiului tău este universul lui personal, locul unde trebuie să se simtă în largul său, unul care să reflecte parte din personalitatea lui și din felul său de a fi. Nu în ultimul rând, e spațiul în care trebuie să aibă parte de confort și relaxare, precum și de intimitate. Și pentru că nu e vorba doar de datorie și de responsabilitate, ci mai ales de dorința de a-i asigura juniorului toate condițiile optime unei dezvoltări armonioase, în acest articol venim cu câteva sugestii de reamenajare a camerei lui.

Mobilier nou

Fie că este pentru o fetiță sau un băiat, vei găsi pe piață o ofertă variată de mobilier. După ce donezi sau reciclezi vechea mobilă, renovează, schimbă culoarea pereților, pune un tapet nou, inserează steluțe pe tavan și fă orice alte modificări pe care și le dorește copilul.

Acordă o mare atenție patului și achiziționează unul suficient de mare pentru a nu fi nevoit să îl schimbi peste un an sau doi. Nu uita de birou, o piesă esențială în camera unui copil, mai ales din punct de vedere al funcționalității. Va fi locul în care-și va face lecțiile, în care va desena și va pune la punct ultimele detalii legate de un proiect la școală.

Dacă nu ai suficienți bani pentru o asemenea investiție, poți face un credit rapid, avantajos și foarte simplu de obținut, special gândit pentru a veni în ajutorul tău. În plus, totul e la un click distanță, nu trebuie să mergi până la bancă și chiar dacă salariul tău s-a redus semnificativ în ultima perioadă, nu trebuie să ai niciun motiv de îngrijorare, căci poți accesa această formă de sprijin financiar fără probleme. Totodată, dacă accesezi împrumutul prin aplicația mobilă, primești 200 lei în plus, ceea ce nu e deloc de neglijat.

Reamenajarea camerei celui mic îți va aduce și ție multă satisfacție
Reamenajarea camerei celui mic îți va aduce și ție multă satisfacție

Accesorii și detalii

Piesele de mobilier noi nu vor fi suficiente pentru a crea un spațiu original, în care cel mic să aibă o contribuție semnificativă. De pe internet sau de la magazine specializate, alegeți împreună draperiile, lenjeria de pat cu personajele preferate, covorul colorat, corpurile de iluminat și, nu în ultimul rând, cărțile. Pentru a-i amenaja o bibliotecă, poți consulta un librar sau pe învățătoarea sau profesoara lui de română pentru a-i lua opere potrivite cu vârsta lui. Dacă, în schimb, copilul tău are anumite pasiuni sau colecționează ceva, păstrează exponatele, fie că e vorba de surprize de la ouăle de ciocolată, minioni sau mini mingi colorate.

Reamenajarea camerei celui mic îți va aduce și ție multă satisfacție și, totodată, aprecierea puiului tău. Chiar dacă nu ți-o va spune, va conștientiza că el este cel mai important pentru tine, iar fericirea lui este o prioritate. 

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net