Cum să înroșești corect ouăle de Înălțarea Domnului. Multe gospodine nu cunosc acest truc

Înălțarea Domnului are loc joi, 13 iunie, la 40 de zile de la Învierea Domnului sau Sfintele Paști. Este o sărbătoare în care se vopsesc ouă roșii și se dau merinde de pomană în amintirea celor care au trecut la cele veșnice. Sunt, însă multe gospodine care nu știu cum să procedeze atunci când vopsesc ouăle, pentru a nu se sparge în oală. Noi le oferim câteva sfaturi prețioase.

De Înălțarea Domnului se vopsesc ouă roșii Foto: Shutterstock
De Înălțarea Domnului se vopsesc ouă roșii Foto: Shutterstock

13 iunie, Înălțarea Domnului 

Prima sărbătoare cu cruce roşie din calendar, pe luna iunie, este Înălţarea Domnului, care este sărbătorită, joi, 13 iunie. Spunem în acest an pentr că Înălţarea Domnului se sărbătoreşte la 40 de zile de la Sfintele Paşti.

Ce reprezintă Înălţarea Domnului 

Conform crestinortodox.ro, vorbim, în general, despre momentul în care Hristos i-a luat pe ucenicii Săi, i-a dus spre Betania şi acolo Şi-a ridicat mâinile, i-a binecuvântat şi, pe când îi binecuvânta, S-a depărtat de ei şi S-a înălţat la cer. Specialiştii atrag atenţia că, prin Înălţarea Domnului, nu trebuie să înţelegem că marcăm ultimul act al lui Hristos în lume. El nu devine absent în creaţie, el continuă să fie prezent şi lucrător prin Sfântul Duh.

Care sunt tradițiile de Înălțare 

Cum era de aşteptat, există numeroase tradiţii şi obiceiuri care trebuie respectate de Înălţarea Domnului. Dintre acestea reamintim că oamenii obişnuiesc să îşi pună la brâu frunze de nuc, pentru că se crede că şi Iisus ar fi avut când s-a înălţat la ceruri, şi obişnuiesc să se bată cu leuştean ca să fie feriţi de rele şi de boli. De asemenea, vitele sunt bătute cu leuştean, ca să se îngraşe, să fie sănătoase şi ferite de vrăjitorii. În plus, la Înălţare se taie păr din vârful cozilor de la vite şi se îngroapă într-un furnicar, cu urarea: „Să dea Dumnezeu să fie atâţia miei şi viţei câte furnici sunt în acest furnicar!".

Tot în această zi se sfinţesc plantele de leac - leuşteanul, paltinul, alunul. Se fac pomeni şi se împarte pentru morţi, mai ales brânză, ceapă verde, pâine caldă şi rachiu. Este ultima zi când se mai pot mânca ouă roşii. Bătrânii spun că, pentru a avea recoltă bogată, semănătorile se fac până în ziua de Înălţare.

Pentru Înălțarea Domnului, ouăle sunt vopsite chiar în ziua sărbătorii

Spre deosebire de Paști, când ouăle se vopsesc în Joia Mare, pentru Înălțarea Domnului, ouăle sunt vopsite chiar în ziua sărbătorii. Aceste ouă sunt aduse la biserică și, la sfârșitul slujbei, sunt date de pomană săracilor.

Este un gest de caritate și comuniune, simbolizând speranța și renașterea. Ouăle roșii, cozonacul și pasca sunt pregătite cu aceeași atenție ca și de Paști, iar întreaga familie se reunește în jurul mesei tradiționale.

Cum să vopsești ouăle ca să nu se spargă

Multe dintre gospodine întâmpină probleme când vine timpul vopsirii ouălor. De cele mai multe ori acestea se sparg în timp ce sunt fierte. Mai întâi, oala trebuie aleasă în funcţie de numărul ouălor pe care vrei să le fierbi, adică mai mică sau mai mare. Acestea se aşază în aşa fel încât să acopere în întregime fundul vasului.

Astfel, când apa va începe să fiarbă, nu vor avea spaţiu să se mişte şi să se ciocnească între ele. Asta cauzează spargerile celor mai multe dintre ouă. De asemenea, pentru ca ouăle să nu se crape în timpul fierberii, ele trebuie aduse la temperatura camerei şi abia apoi puse la fiert în apă rece.

Ce să adaugi în apa în care fierb ouăle 

Trucul pe care vi-l dezvăluim azi și care vă va păstra ouăle așa cum le-ați pus la fiert și pe care îl folosesc multe gospodine este acela de a se pune în apa în care fierb ouăle o linguriţă de oţet sau una de sare. Oţetul şi sarea au rolul de a întări coaja ouălor, astfel că acestea nu vor mai crăpa la fiert.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net