Cum să rămânem sănătoşi când vremea este schimbătoare

Ultima actualizare:

    O salată pe zi te scapă de ameninţarea virusurilor de sezon
O salată pe zi te scapă de ameninţarea virusurilor de sezon

Luna februarie este crucială pentru sănătatea mentală şi a inimii, susţin specialiştii americani de la Universitatea din New York. Din cauza vremii capricioase, organismul suferă şocuri termice de 10-12 grade Celsius, ceea ce afectează în mod inevitabil sănătatea. Pentru a scăpa de anxietate, de atacuri de panică, melancolie şi depresie în luna februarie trebuie să respectăm 5 lucruri importante.

Petreceţi timp în compania prietenilor şi a familiei. Discuţiile antrenante cu persoane pozitive cresc pulsul, stimulează secreţia de serotonină şi menţin un tonus vital pozitiv. Sociopsihologii americani cred că sănătatea vine dintr-un anturaj sănătos.

  • Mâncaţi salate colorate. Este foarte important să vă hrăniţi corespunzător, de aceea salatele cu roşii, morcovi, varză, salată, iaurt şi ou sunt deosebit de importante. Mâncaţi zilnic cel puţin o salată şi vă veţi simţi mult mai energici şi sănătoşi.
  • Faceţi mişcare în aer liber. Nu uitaţi că obiectele care stau mult timp într-un singur loc se degradează mai rapid decât cele aflate în mişcare. Dacă faceţi sport scăpaţi de senzaţia de oboseală, de amorţeală, de lene şi de apatie.
  • Vizionaţi o comedie la televizor. Râsul combate secreţia de cortizol, hormonul responsabil cu stresul, şi stimulează adrenalina. Un film care vă declanşează o criză de râs ajută la arderea caloriilor, la menţinerea siluetei şi la sănătatea psihică.
  • Suplimente de vitamina D. În această perioadă a anului ne întâlnim destul de rar cu soarele, aşa că avem nevoie de vitamina esenţială în întărirea sistemului imunitar, a metabolismului şi care ajută la fixarea calciului în oase. Doctorii recomandă suplimentele de vitamina D în această perioadă.
image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net