Cum să te simţi «acasă» într-un apartament închiriat

Ultima actualizare:

Studenţi, v-aţi găsit chirie? Acum e momentul să daţi puţină viaţă acelor camere cu aspect auster. Ştim, nu sunt bani de schimbat mobila sau perdelele, nici nu ar avea sens, însă cu doar câteva decoraţiuni colorate şi lucruri personale puteţi obţine un decor mai cald şi mai plăcut, care vă va da senzaţia de „acasă”.

O locuinţă supusă închirierii este, de cele mai multe ori, un spaţiu relativ neutru, pe care viitorii locatari să-l poată personaliza. Conţine, de obicei, doar strictul necesar, fapt care este chiar recomandat. Nimeni nu vrea să se mute într-o casă aglomerată, plină cu tot felul de nimicuri şi obiecte de mobilier. Aici poţi să-ţi aduci tu propriile pernuţe, cărţi, cuverturi de pat, ghivece cu flori sau chiar mobilier mic, uşor, multifuncţional. Alte apartamente supuse închirierii au mobilă veche, fără pic de culoare, căruia doar tu, proaspătul chiriaş, poţi să-i dai viaţă. Iată câteva idei.

  • Prima regulă generală atunci când te muţi într-o casă nouă este să faci curăţenie generală. Şterge cu produse dezinfectante fiecare sertar în care îţi pui lucrurile personale, curăţă bine bucătăria şi obiectele sanitare din baie.
  • Scapă de lucrurile nedorite. Dacă sunt obiecte de mobilier sau diverse lucuri de care nu ai nevoie, vorbeşte cu proprietarul să le ia. În cazul în care sunt doar nişte lucruri pe care vrei momentan să le dai de-o parte, depozitează-le într-o cutie şi pune-o undeva în debara.
  • Dacă  nu intenţionezi să-ţi cumperi prea curând o locuinţă a ta şi ştii că vei stai mai mult în chirie, nu ar strica să investeşti în câteva obiecte de mobilier mici, uşoare, multifuncţionale, extensibile, pe care le poţi lua cu tine atunci când te muţi în altă parte - un extra raft sau un şifonier pliabil, o măsuţă-taburet, câteva cutii colorate, o etajeră pentru cărţi etc.
  • Florile dau viaţă oricărei locuinţe. Cumpără câteva ghivece şi aşază-le la ferestre, sau pe etajere scăldate în lumină.
  • Nu-ţi place canapeaua ponosită din sufragerie? Cumpără o husă universală, cu elastic, adaptată oricăror dimensiuni. Asorteaz-o cu câteva pernuţe colorate.

  • Mai poţi cumpăra o veioză, un lampadar... Acestea îndulcesc atmosfera şi pot schimba radical aspectul casei.
  • O casă devine „acasă” dacă o umanizezi cu lucruri personale: cărţi, cuvertura preferată, cana cu ceai de pe noptieră, o vază cu flori.
  • De asemenea, decoraţiunile personale dau farmec şi căldură locuinţei. Un covoraş adus de acasă, câteva pernuţe colorate, un colaj de rame foto, toate acestea înviorează camera.
  • Culoarea pereţilor schimbă radical aspectul unei camere, ei sunt importanţi. Iar nişte pereţi albi, simpli, pot da o senzaţie de gol. Întreabă proprietarul dacă îţi dă voie să vopseşti un perete într-o nuanţă accent, în ton cu decoraţiunile tale. Mai mult decât atât, pereţii din camera ta închiriată pot avea defecte, poate au rămas găuri de la diverse tablouri din trecut. Le poţi masca punând o etajeră, o bucată colorată de tapet, un colaj de fotografii sau o oglindă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net