Cuvintele surprinzătoare pe care le folosesc psihopații cel mai des: „Manipulează și își croiesc drum în viață fără milă"

Un studiu recent a arătat că psihopații folosesc de două ori mai des anumite cuvinte față de persoanele non-psihopate.

Cuvintele pe care le folosesc psihopații cel mai des
Cuvintele pe care le folosesc psihopații cel mai des

Psihopatia este în general considerată a fi o tulburare de personalitate. Deși Manualul de diagnostic și statistic al tulburărilor mentale (DSM) nu recunoaște în mod oficial psihopatia ca fiind o afecțiune de sine stătătoare, o include în cadrul mai larg al „tulburării de personalitate antisocială".

În 1993, psihologul canadian Robert Hare, creatorul faimoasei Liste de verificare a psihopatiei Hare, a definit psihopații ca fiind „prădători sociali care farmecă, manipulează și își croiesc drum în viață fără milă".

Complet lipsiți de conștiință și de sentimente pentru ceilalți. Aceștia au în mod egoist ceea ce vor și fac ce le place, încălcând normele și așteptările sociale fără cel mai mic sentiment de vinovăție sau regret", a spus Robert Hare, potrivit Medical News Today.

psihopat jpeg

Ce cuvinte folosesc psihopații

Potrivit Psyblog, psihopații folosesc cuvinte legate de mâncare, sex și bani de două ori mai des decât non-psihopații. Aceștia, de asemenea, sunt mai puțin predispuși să folosească cuvinte legate de familie, religie și nevoi sociale. Aceste tendințe de utilizare a cuvintelor reflectă modul în care psihopații manifestă un egoism excesiv, detașare și lipsa emoțiilor. 

Rezultatele provin dintr-o analiză a poveștilor spuse de 14 criminali psihopați din închisorile canadiene. Aceștia au fost comparați cu 38 de criminali condamnați care nu erau psihopați.

Fiecare criminal a vorbit în detaliu despre crima sa, iar apoi au fost analizate cuvintele pe care le-a folosit. Mai mult decât atât, aceștia au avut tendința de a-și explica faptele utilizând cuvinte precum „pentru că", „deoarece" și „astfel încât". În plus acestora le lipsește fluența în vorbire, încercând probbail să își prezinte povestea într-o manieră pozitivă.

Profesorul Jeff Hancock, primul autor al studiului, a declara: „Lucrările anterioare au analizat modul în care psihopații folosesc limbajul. Lucrarea noastră este prima care arată că se pot folosi instrumente automate pentru a detecta tiparele distincte de vorbire ale psihopaților".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net