Dan Negru, mesaj dur privind introducerea Religiei la BAC: „Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință”

Dan Negru a intervenit în dezbaterea pe tema posibilei introduceri, ca opțional, a materiei "religie" la examenul de Bacalaureat. Într-o postare pe Facebook, Dan Negru afirmă că „orice spor de cunoaștere e un avantaj în viață”.

Dan Negru, mesaj tranșant vizavi de introducerea Religiei la Bac Foto: Facebook
Dan Negru, mesaj tranșant vizavi de introducerea Religiei la Bac Foto: Facebook

Ce a scris Dan Negru pe pagina de Facebook

,,Propunerea ca religia să fie materie opțională la Bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra. Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj in viață. Santa Marie dell Grazie unde se află "Cina cea de taină" a lui DaVinci sau "Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie.Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii.

Să trăiești într-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă , e o formă de prostie fudulă. Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință. Patimiile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere să murim ca EL, ne cere să trăim ca el. Celor din gașca "anti" le-aș aminti și vorba lui Einstein: Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă", a scris pe rețelele de socializare Dan Negru

Mesajul cultelor religioase

Reamintim că 13 culte religioase au cerut Ministerului Educației de a introducea posibilitatea ca religia să fie materie la Bacalaureat.

„Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, asta se arată în adresa comună a celor 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român.

Totodată, cultele religioase cer eliminarea din proiectul Legii învățământului preuniversitar a „precizării referitoare la stabilirea unei perioade de înscriere la Religie sau de schimbare a opțiunii, care poate crea confuzie și noi presiuni asupra elevilor, în vederea retragerii de la ora de Religie”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net