De ce nu ar trebui să calci niciodată gândacii de bucătărie din casa ta. E o mare greșeală!

Odată cu încălzirea vremii, a sosit și momentul din an în care gândacii încep să apară prin casele noastre. Desigur, nimănui nu îi place să se confrunte cu acești „oaspeți”, așa că de cele mai multe ori călcăm pe ei, pentru a scăpa rapid de enervanții gândaci de bucătărie. Însă, potrivit experților, nu este deloc indicat să recurgem la aceast gest! Află alături de Click! care este explicația.

Bacteriile din gândaci se pot împrăștia în casă
Bacteriile din gândaci se pot împrăștia în casă

Deja putem observa că vremea de afară este una destul de caldă, iar deși, în general, acest fapt este un motiv de bucurie, el bine și cu unele dezavantaje. Iar unul dintre cele mai supărătoare este prezența crescută a gândacilor, care pot intra ușor și în casele noastre. Desigur, este greu de crezut că există români cărora prezența acestor „oaspeți” li se pare una plăcută. Mulți dintre noi recurgem la diverse metode de a îi ține la distanță, iar cea mai la îndemână este, pur și simplu, să călcăm pe ei!

Însă, se pare că acest lucru nu este deloc unul indicat! Un prim motiv este că, pur și simplu, de multe ori efortul este degeaba! Gândacii sunt „echipați” de la natură să reziste la o greutate extrem de semnificativă, chiar și de 600 de ori mai mare decât cea a corpului lor. Astfel că, de cele mai multe ori, după ce călcați pe ei, gândacii vor merge mai departe, doar foarte puțin deranjați de gestul vostru!

De ce ne spun experții să nu călcăm pe gândaci

Un alt motiv, poate ceva mai îngrijorător, este faptul că prin călcarea gândacilor, vom împrăștia prin casă o mulțime de bacterii. Nu este deloc exclus ca, odată ajunse în aer, aceste bacterii din gândaci să ne provoace diferite alergii, sau chiar astm. Iar în cazul în care ele intră în mâncare, lucrurile devin și mai serioase. Pe lângă simpla diaree, ne putem confrunta cu salmonella, sau diferiți stafilococi și streptococi.

Așa că, dacă vrem să scăpăm de aceste creaturi, specialiștii ne sugerează să apelăm la alte metode!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net