De ce recomandă agricultorii pricepuți să pui mălai și zahăr în grădină. Aceasta este soluția minune care îți salvează recolta de cel mai aprig dăunător

Dacă adaugi mălai și zahăr în grădină, vei descoperi o soluție naturală și economică care te poate ajuta să scapi de un dăunător înrăutățitor și să-ți protejezi recolta cu succes.

Legumele tale vor fi salvate de acest mix / foto: Pixabay
Legumele tale vor fi salvate de acest mix / foto: Pixabay

De ce este o idee bună să folosești mălai și zahăr în grădină? La început, această combinație poate părea neconvențională. Cu toate acestea, rezultatul este remarcabil - obții o soluție naturală eficientă împotriva unui dăunător major, salvând astfel recolta ta.

Pentru ce este benefic să utilizezi mălai și zahăr în grădină? În căutarea unei recolte bogate, mulți recurg la produse comerciale. Totuși, există și soluții naturale eficiente, iar aceasta este una dintre ele.

Este bine cunoscut faptul că există numeroși dăunători care pot afecta grav recolta. Unul dintre aceștia este coropișnița, o specie întâlnită în Europa, Asia și alte zone ale lumii, care poate provoca daune semnificative culturilor agricole.

Indiferent dacă cultivi conopidă, vinete, ardei sau roșii, aceste plante sunt vulnerabile la atacurile coropișnițelor, care afectează în special semințele în faza de germinare.

Mălaiul și zahărul, adevărate minuni în grădină

Desigur, există metode chimice de combatere a acestor dăunători, dar putem recurge și la soluții naturale. Mălaiul și zahărul sunt două ingrediente cheie în această privință.

De ce este benefic să folosești mălai și zahăr în grădină? Fiecare ingredient are rolul său. Zahărul furnizează hrană pentru microorganisme, mineralizează azotul și oferă plantei nutrienții esențiali pentru creștere.

În plus, poate acționa ca un îngrășământ natural. Pe de altă parte, mălaiul poate fi eficient în combaterea buruienilor care pot afecta recolta. Există și alte soluții naturale care pot da rezultate, dar această combinație se dovedește a fi foarte eficientă.

În ceea ce privește coropișnițele, un truc inteligent este folosirea berii. Îngropați borcane cu bere în pământ - coropișnițele sunt atrase de mirosul și umiditatea acestora, fără a afecta culturile. Este necesar să îngropați câteva borcane cu bere, cu gura la suprafață, pentru a maximiza efectul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
Groapa cimitir FOTO Shutterstock jpg
italia romanca1 jpg
index jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net