De ce scârțâie vagoanele de metrou când intră în Gara de Nord. Ce și-a dorit Nicolae Ceaușescu

Cu siguranță majoritatea oamenilor au mers cel puțin o dată cu metroul prin Capitală. Mulți pasageri au observat, astfel, că în apropierea Gării de Nord, vagoanele scârțâie într-un mod extrem de deranjat pentru călători. Motivul? Se pare că acest lucru se întâmplă dintr-o dorință a dictatorului Nicolae Ceaușescu.

De ce scârțâie metroul la Gara de Nord
De ce scârțâie metroul la Gara de Nord

De ce scârțâie vagoanele la Gara de Nord

Octavian Udriște, omul considerat „Părintele Metroului Bucureștean” a făcut lumină în acest caz, explicând motivul pentru care scârțâie vagoanele la Gara de Nord. Se pare că totul a plecat de la decizia lui Nicolae Ceaușescu, care a și vorbit despre acest aspect, pe vremea Comunismului.

„Inițial, Magistrala 1, trebuia să se termine la Gară și să înceapă o altă magistrală de la Gara de Nord spre Basarab. Tovarășul nu înțelegea de ce la Gara de Nord să fie două stații suprapuse. „Nu, tovarăși, să treacă trenurile în continuare. Facem o singură stație. Să nu se oprească la gară. Eu am fost și cu mașina și pe jos și se poate.

De aceea, în Gara de Nord, noi avem o gară umplută cu pământ. A cerut ieşirea din Gara de Nord pe strada Polizu. A forţat curba. E o rază mică acolo, dacă auziţi că scârţâie când intră metroul în Gara de Nord şa ştiţi că de la curba aceasta forţată e. O soluţie chinuită. O muncă titanică făcută acolo”, a declarat Octavian Udriște.

Elena Ceaușescu: „Fără stație la Romană”

Pe de altă parte, „Părintele Metroului Bucureștean” a vorbit și despre cum stația de la Piața Romană a ajuns să fie mai îngustă decât celelalte stații. Se pare că, atunci când i-a fost prezentat proiectul metroului, Elena Ceaușescu a vrut să știe ce obiective industriale se află în zonă. La început a refuzat să se construiască o stație de metrou acolo, însă ulterior aceasta a fost convinsă de necesitatea ei. Totuși, inginerii nu au respectat planurile inițiale, iar la final, peronul de la Piața Romană a ieșit extrem de îngust.

„Cei de acolo i-au spus că nu este zonă industrială, însă este ASE-ul. Când a auzit de studenți: „Studenții? Au făcut burtă, să meargă pe jos! Fără stație la Romană! Să meargă pe jos!”, a mai povestit Octavian Udriște.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Inteligenta articifiala va detecta semnele de Alzheimer  Sursa foto Pixabay jpg
muscate jpg
avion klm profimedia jpg
summer 904882 1280 jpg
cea mai mica inchisoare insula sark jpg
image png
baiat mahmur jpeg
442484961 416757227861294 4073134061471763180 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net