Doar 3% dintre cititori reușesc să rezolve acest exercițiu mental matematic în doar 9 secunde. Acceptă și tu provocarea și vezi dacă te numeri printre ei

Doar 3% dintre cititori reușesc să rezolve acest exercițiu mental matematic în doar 9 secunde. Cufundă-te într-un univers de puzzle-uri în care îți vei testa abilitățile la limită, rezolvând probleme care te vor provoca și te vor stimula intelectual.

Exercițiu mental matematic. Foto: arhiva.
Exercițiu mental matematic. Foto: arhiva.

Ai simțit că navighezi fără scop pe rețelele sociale? Este timpul să-ți activezi mintea cu provocări interesante de matematică! Această provocare matematică complexă este concepută pentru a-ți testa rapiditatea și acuratețea în gândire. Doar 3% dintre cititori sunt capabili să rezolve acest exercițiu în 9 secunde sau mai puțin. Dacă reușiți să îl finalizați, veți obține un rezultat grozav. Dar dacă, pe lângă asta, reușiți să reduceți și mai mult acel timp, veți face parte dintr-un grup select de minți care stăpânesc matematica foarte bine. Pregătește-ți cronometrul, deoarece viteza va fi cheia rezolvării acestei provocări matematice.

Exercițiul matematic pe care trebuie să-l rezolvi

Exercițiu mental matematic. Foto: arhiva.
Exercițiu mental matematic. Foto: arhiva.

Acesta este un exercițiu matematic aparent simplu, dar care îți va pune la încercare abilitățile de calcul mental. Încearcă să-l rezolvi în timpul alocat și demonstrează-ți voința de a-ți demonstra calitățile. Provocarea constă în a combina șase numere în ordinea corectă conform semnelor din ecuație. Iată exercițiul:

79 - 60 ÷ 5 + 4 - 9 ÷ 3 = ?

Care este rezolvarea

Conform ordinii operațiilor, întâi rezolvăm împărțirile.

60 ÷ 5 = 12

9 ÷ 3 = 3

Astfel, ecuația devine:

79 - 12 + 4 - 3

Continuăm cu scăderile și adunările rămase.

79 - 12 = 67

67 + 4 = 71

71 - 3 = 68

Deci, răspunsul corect la exercițiul matematic este 68.

Așadar, precum informațiilor detaliate mai sus, răspunsul la exercițiul de matematică este 68. Mai întâi trebuia să rezolvi cele două împărțiri și, în final, să aduni și să scazi cele patru numere care ți-au rămas. Acest caz nu a fost atât de complex, deoarece a implicat doar doi pași. Dacă ai reușit să rezolvi exercițiul în 9 secunde sau mai puțin, te felicităm! Dacă nu ai reușit, nu te descuraja. Continuă să te antrenezi cu provocări matematice și invită-ți familia și prietenii să se alăture distracției.

Aceste exerciții nu doar că îți vor stimula mintea, dar te vor ajuta și să gândești mai rapid și mai eficient. Îți poți testa constant limitele și, cine știe, poate într-o zi vei face parte din acel grup select de minți superioare!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oarasul interzis china pixabay jpg
image png
mașină  foto   Shutterstock jpg
ludmila pavlicenco captura video jpg
Front Hamsie poza hamsie copy jpg
rusia jpeg
Toscana FOTO Shutterstock jpg
transalpina zapada inchisa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net