Doctorul român care s-a spânzurat de 12 ori în numele științei. Cum a învins moartea pentru un studiu

Nicolae Minovici și Mina Minovici au fost frați, și ambii și-au dedicat viața studiului științei. Nicolae Minovici este recunoscut pentru faptul că nu a avut nicio problemă în a recurge la strategii șocante pentru a-și pune în practică ideile și studiile. Cel mai incredibil pentru mulți a fost faptul că, pentru a studia efectele agoniei prin autostrangulare, și-a pus viața în pericol, ajungând să se spânzure de 12 ori.

Doctorul român care s-a spânzurat de 12 ori în numele științei
Doctorul român care s-a spânzurat de 12 ori în numele științei

Nicolae Minovici a fost al șaptelea copil al familiei Ștefan Minovici. S-a născut pe data de 23 octombrie 1868, fiind descris ca o „Fire încăpățânată, îndărătnică, dar voluntară". Copilul lui Ștefan Minovici a terminat cursurile la școala comunală nr. 1 din Brăila, urmând ca mai apoi să devină absolvent al liceului Sf. Sava, din București.

Nicolae Minovici s-a spânzurat de 12 ori, în numele științei!

Nicolae Minovici s-a folosit de propria persoană și s-a supus la 12 ședințe de autostrangulare, pentru a demonstra practic teoria din studiu – lucrarea publicată în anul 1904, numită „Studiu asupra spânzurării”.

„Prima dată când am încercat să-mi provoc moartea în chipul acesta, zăceam întins pe patul meu, privind cerul. Cu ambele mâini mi-am strâns cu putere gâtlejul în jurul mărului lui Adam. În secunda a V-a simțeam cum se coboară peste mine un văl purpuriu și apoi un văl negru. Cu o repeziciune uimitoare defilau apoi înaintea ochilor mei sufletești fel de fel de icoane. Apoi am simțit ceva asemănător cu o cumplită descărcare electrică și totul se făcu negru. Am pierdut simțul rațiunii”, povestea medicul Minovici despre prima experiență de autostrangulare, potrivit Historia

„Am simțit că mi se închid căile de respirație”

Medicul se spânzura de la o înălțime de 2 metri
Medicul se spânzura de la o înălțime de 2 metri

Mărturisea Nicolae Minovici, în studiul său. Medicul s-a spânzurat de 12 ori, de la o înălțime de 2 metri, pentru a observa limita dintre viață și moarte.

„Pleoapele mi s-au închis cu forță, parcă de o putere nevăzută. Am simțit apoi cum mi se închid căile de respirație, după care a urmat un muget sinistru ce pătrundea în urechi. N-am mai auzit vocea servitorului care trăgea frânghia”, mai povestea Nicolae Minovici. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete modeste colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Notre Dame Pixabay jpg
LmpwZyZ3PTgwMCZoYXNoPTViYzlmNDI1ZmYwZTJiNWNkM2NmMjNmZDU1ZjI5Yjc0 thumb jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2024 10 2 6 1200x686 webp
copii  jpg
8490624a 4815 4335 8169 e69dd7be918c jpeg
BeFunky collage (41) jpg
chris turnbull jpg
Mihaela Bilic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net