Drama Nicoletei, femeia care nu reușește să adopte un copil. I s-a spus că e prea bătrână pentru a fi mamă

Nicoleta, o femeie în vârstă de doar 49 de ani traversează cea mai dureroasă perioadă din viața sa. De ani de zile, ea și soțul său fac tot posibilul pentru a adopta un copil. După 8 încercări de a rămâne însărcinată, nu a reușit să devină mamă. Nicoleta și-a spus povestea și speră că la un moment dat va reuși să aibă un copil.

Nicoleta își dorește foarte mult să adopte un copil
Nicoleta își dorește foarte mult să adopte un copil

Nicoleta și soțul ei au o frumoasă căsnicie care durează de aproximativ 30 de ani. Vreme de 21 de ani, cei doi au fost plecați în Spania, la muncă. În prezent, nu duc grija zilei de mâine, având o firmă de construcții în străinătate și două case în București. În ciuda reușitelor materiale, cei doi tânjesc după un copil al lor, însă dorința nu poate deveni, momentan, realitate.

Nicoleta: ,,Toate sarcinile mi-au murit în evoluție”

În cadrul unei emisiuni televizate, Nicoleta și-a spus, cu durere în suflet, povestea. Dorința ei și a soțului de a deveni părinți datează încă din anul 2008, pe vremea când ea avea 30 de ani. Încă de atunci, femeia trăiește cu dorința de a fi strigată „mamă” de către copilul ei.

„Vreau să aștept și să trăiesc să aud cuvântul mamă. (...) Am greșit pentru că poate puteam, dar am luptat pentru altceva. (...) Toate sarcinile mele pe care au am putut să le concep mi-au murit în evoluție, la 3 luni, 4 luni. De 8 ori cel puțin. Am cunoscut un copil, pe Valentina, pe care am botezat-o. (...) Acest copilaș m-a ajutat să mă ridic de fiecare dată din depresia pe care o trăiam”, a povestit Nicoleta.

Vârsta, impediment în procesul de adopție al unui copil

Nicoleta a mărturisit că după multiplele încercări de a rămâne însărcinată, ea și soțul ei au luat decizia de a deveni părinți pe altă cale, adoptând un copil.

Pe cât de mult și-au dorit acest lucru, pe atât de greu s-a dovedit a fi. Potrivit spuselor Nicoletei, la vârsta de 42 de ani ai ei și 49 de ani ai soțului ei, a pregătit dosarul pentru adopție. Din păcate, nu au putut adopta un copil din cauza vârstei pe care o aveau, considerată a fi una „prea înaintată”, deși nu este stipulată niciunde această regulă a vârstei maxime de adopție, în România. 

„La Sectorul 6, eu aveam 42 de ani când am pregătit dosarul cu tot ce mi-au spus, să adopt. (...) Mi-au spus că vârsta este depășită. (...) Au considerat că la 42 de ani ai mei și 49 de ani ai soțului meu, un copil are nevoie de părinți de o vârstă mult mai mică ca să fie lângă ei mai mult timp.”, a mai spus Nicoleta.

Acum, Nicoleta așteaptă cu nerăbdare un răspuns din partea DGASPC, pentru a vedea ce s-a întâmplat cu dosarul pe care l-a depus în urmă cu 7 ani, pentru adopția unui copil. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net