El e luptătorul din lanul de lavandă: „Mă conectez la natură”

Priceput şi în ring, şi pe câmp! Marius Cocean deţine de cinci ani supremaţia în clasamentul mondial la kickboxing, categoria Master Class. În afară de sport, el este pasionat de agricultură, scrie adevarul.ro. „Ambele activităţi necesită autodisciplină”, dezvăluie campionul.

Marius Cocean, multiplu medaliat la Mondiale şi Europene. Fotografii: Facebook / Levănţică Lili
Marius Cocean, multiplu medaliat la Mondiale şi Europene. Fotografii: Facebook / Levănţică Lili

La 49 de ani, Marius Cocean este multiplu campion naţional şi multiplu medaliat la Campionatele Mondiale şi Europene de kickboxing. Deţine un club la Piteşti, Aleph Club Kickboxing, care are peste 250 de practicanţi, dintre care 50 sunt sportivi de performanţă. Cel mai mic “ucenic” are doar 6 ani.

Marius mai are o mare pasiune: lavanda, pe care o cultivă încă din anul 2017. El început cu aproximativ 2.000 de plante pe 1.000 de metri pătraţi şi, după şapte ani de muncă, a ajuns să deţină o cultură de lavandă pe un hectar. La afacerea de familie au pus umărul şi părinţii săi, Iuliana şi Florea.

«Mă conectez la natură»

„Kickboxing-ul şi agricultura sunt într-o armonie perfectă. Kickboxing-ul este un sport care mă ajută să-mi menţin sănătatea fizică şi mentală ori să gestionez stresul, în timp ce cultivarea lavandei este o activitate care mă conectează la natură şi la ritmurile ei lente şi armonioase”, spune Marius. 

Campionul adoră să muncească în agricultură
Campionul adoră să muncească în agricultură

Deşi cele două activităţi par total diferite, sportivul susţine că există legătură între ele: „Ambele necesită autodisciplină şi determinare. În kickboxing, antrenamentele regulate sunt cruciale pentru a atinge performanţe ridicate. În agricultură, munca şi atenţia la detalii sunt necesare pentru a obţine o recoltă de calitate”.

Pe lângă activitatea sportivă, Marius Cocean este manager şi la două companii din sectorul energiei regenerabile. În plus, se ocupă intensiv şi de agricultură. Campionul mai deţine o plantaţie de nuci, una de meri şi două solarii de legume.

Părinţii săi au avut un aport însemnat la îngrijirea plantaţiei de lavandă. Marius provine dintr-o familie de la ţară, tatăl fiind maistru mecanic şi unul dintre cei mai buni specialişti în agricultură, iar mama, muncitoare, a ocupat funcţia de şef de fermă înainte de 1989.

„De la ei am moştenit dragostea pentru munca pământului. Fără eforturile lor, nu cred că aş fi reuşit să păstrez plantaţia. Ca un omagiu adus lor, plantaţia se numeşte «Levănţică Lili», derivat din prenumele mamei mele, Iuliana”, mărturiseşte Marius.

“Lavanda necesită îngrijire regulată”, spune sportivul
“Lavanda necesită îngrijire regulată”, spune sportivul

Gestionarea culturii de lavandă implică un efort semnificativ, mai ales că este una ecologică.

„Lavanda necesită îngrijire regulată pe tot parcursul anului, de la înlăturarea buruienilor prin smulgere manuală şi prăşitul cu motocultorul, până la recoltarea florilor şi procesarea acestora pentru obţinerea uleiului esenţial şi a altor produse derivate”, explică Marius.

«Sportul oamenilor inteligenţi»

Marius Cocean şi-a descoperit pasiunea pentru kickboxing din adolescenţă: „Am fost atras de acest sport văzând un antrenament la un club, unde se aflau luptători cunoscuţi, precum Ciprian Sora şi Daniel Ghiţă. M-am alăturat imediat acelui club şi am câştigat câteva medalii la competiţii”.

În scurt timp, el a adus acest sport la Piteşti. „Am fost îndemnat să înfiinţez o secţie de kickboxing şi la noi, ceea ce s-a şi întâmplat. La puţin timp, am câştigat şi prima medalie de kickboxing pentru judeţul Argeş”, încheie Marius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sala de judecata jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net