El este bărbatul care a mâncat excremente de urs, în România. Ce spune despre acest „meniu”: „Au o digestie rapidă”

Timp de ani buni, Bear Grylls s-a adaptat mediilor ostile în care ajungea și le-a arătat oamenilor cum pot să supraviețuiască dacă sunt rătăciți în deșert, în păduri, în junglă și nu numai. La un moment dat, în anul 2009, acesta a ajuns și în România!

Bear Grylls
Bear Grylls

Anul 2009 a fost cel în care Bear Grylls a ajuns în România. Parașutat în munți, vedeta Discovery a trebuit să pună pe picioare rapid un plan pentru a se adapta condițiilor și pentru a putea supraviețui 3 zile departe de civilizație, mâncare și tehnologie. 

A mâncat excremente de urs în pădure

Cu o cremene și un cuțit la el, Bear Grylls și-a făcut adăposturi în munți și a mâncat ce a găsit. Pentru că pădurile din România nu oferă altceva decât fructe de pădure, iar acelea nu se găsesc întotdeauna fie din cauza urșilor care le consumă, fie că mama natură nu a fost prea generoasă, Bear Grylls nu prea a găsit de mâncare decât câțiva melci și fructe de pădure deja... consumate!

La momentul respectiv, vedeta Discovery a povestit cum a fost nevoit să mănânce excremente de urs ce conțineau fructe de pădure, pentru a putea supraviețui. 

„Urşii au digestie rapidă, aşa că dacă nu ai altceva de mâncare, poţi să te hrăneşti efectiv cu bucăţi de fructe ce au trecut prin stomacul unui urs. Acestea sunt destul de vizibile în fecalele lor, pentru că ajung aproape nedigerate. Nu a fost cel mai plăcut moment din viaţa mea, dar este o chestie care ţi-ar putea salva viaţa dacă nu ai avea altceva de mâncare”, a povestit Bear Grylls, despre „meniul” din pădure. 

Bear Grylls a mâncat excremente de urs, în România
Bear Grylls a mâncat excremente de urs, în România

Citește și - Ponturi de supraviețuire! 5 situații care îți pot salva viața sau care te pot scăpa de probleme serioase

Vedeta Discovery, la un pas de moarte în România

Despre România, britanicul a dezvăluit atunci că țara noastră are cei mai mulți urși bruni pe care i-a văzut vreodată și chiar a fost fascinat de acest lucru, în ciuda faptului că a fost în pericol de moarte pe durata filmărilor. 

„Urşii sunt animale uimitoare. E intimidant să te afli într-un loc unde sunt atât de mulţi urşi. Într-o noapte, de noi s-a apropiat un urs, însă ne-a văzut şi s-a îndepărtat, din fericire”, a spus Bear Grylls, imediat după filmările din România. 

La capitolul adăpost, Grylls a trebuit să improvizeze și să doarmă, alături de cameramanul său, într-o peșteră. Din nou, britanicul a fost în pericol să devină hrană pentru animalele sălbatice din pădurile românești. 

„Mi-am făcut un soi de sistem de protecţie, realizat din sârmă şi pietre, iar dacă cineva sau ceva s-ar fi împiedicat de sârmă, pietrele ar fi făcut zgomot, căzând pe stânci, iar eu aş fi auzit şi m-aş fi trezit. Apoi mi-am mai făcut o suliţă zdravănă şi un foc bun. Astfel am petrecut noaptea, izolat şi în siguranţă”, a mai menționat acesta. 

Seriozitatea reality-show-ului „Tehnici esențiale de supraviețuire”, pusă sub semnul întrebării

Dacă pe TV prezintă doar un cuțit, o cremene și o frânghie atunci când ajunge în locuri ostile în care este nevoit să-și găsească hrana singur, în mediul online a fost mare vâlvă pe subiectul Bear Grylls. La un moment dat, britanicul a fost acuzat că are mâncare asupra lui și că tot ceea ce face în fața camerelor ar fi un fals absolut. 

Totul a pornit de la o fotografie virală în care Grylls apare cu un Snickers în buzunarul de la spate al pantalonilor, în timpul filmărilor. Britanicul nu a oferit niciodată o explicație în acest sens. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net