Este bine să spălăm, în Sâmbăta Mare, înainte de Paște? Ce spune un cunoscut preot: „Mi se pare normal”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Se spală sau nu în ultima zi înainte de dinainte de Paște? Aceasta este întrebarea care este pe buzele multor gospodine în această perioadă! Astfel că preotul Costescu Ilie, de la Biserica „Sfântul Ilie” din Titan (București – n.r), a declarat, pentru Click!, că Săptămâna Mare este o perioadă a tăcerii creștinului în care acesta vorbește cu Dumnezeu, prin rugăciune, așa că cel mai bine ar fi de evitat spălatul hainelor în această zi.

Săptămâna Patimilor este una dintre cele mai restrictive perioade din an în care românii trebuie să țină post, să se abțină de la orice plăcere pe care inima o are, pentru a se curăța de păcate. Multe gospodine aleg ca în Sâmbăta Mare să spele hainele, dar și să sacrifice mielul cumpărat, pentru a face din carnea de miel tot felul de bunătățuri cum ar fi: drobul, friptura de miel şi borşul de miel. Însă, se pare că toate aceste activități intense, ale gospodinelor, trebuiesc încetate.

 „Mi se pare normal, în practică ca în Săptămâna Mare, să nu mai speli haine pentru că este o săptămână de post, o săptămână cu trăire tăcute dacă putem să zicem așa. Este o perioadă de rugăciune tăcută cu Dumnezeu. Asta ne cere Dumnezeu, în această perioadă, dacă am fost răi să devinim buni, să lăsăm de la noi și să iertăm. În Ajun și Săptămâna Mare în general omul trebuie să fie într-o rugăciune a tăcerii. Te cuplezi practic cu Bunul Dumnezeu prin tăcerea rugăciunii profunde.

Pentru că se spune că eu, ca și creștin, transmit un semnal prin rugăciunea mea profundă și prin tăcere, Sus la Dumnezeu, iar Dumnezeu atunci poate să îmi asculte rugăciunea. Sunt multe tradiții în perioada aceasta. Noi avem 3.000 - 4.000 de tradiții în România. Cei tineri, de acum, ar trebui să le practice și să le trimită generatiilor care vin din urmă. Ei trebuie să îi învețe pe cei mici că trebuie să vină în casa lui Dumnezeu”, a spus pentru Click!, preotul Ilie Costescu de la Biserica „Sfântul Ilie” din Titan.

Click! spune

Săptămână Mare, ultima săptămână a Postului Paștelui, numita și Săptămână Patimilor, își dorește să pregătească credincioșii pentru Înviere. Astfel că, pentru a simți bucuria pascală aceștia trebuie să își pregătească în aceasta săptămână atât sufletul, cât și trupul, înăsprind postul pe cât le stă cu putință măcar în aceste ultime zile, care sunt și cele mai importante din Post.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net