Genial! Cum să faci omletă fără să spargi coaja oului

image
Ai mai văzut aşa un ou fiert? E ideal la decorarea platourilor

Nu e nicio magie, niciun truc! Să baţi un ou cât timp este încă în coajă este nu doar posibil, ci chiar uşor. Apoi îi fierbi, tot în coajă, şi vei obţine o veritabilă omletă.

Potrivit handimania.com, paşii sunt următorii:

- Iei un ou proaspăt, îi speli coaja, îl pui într-o punguţă şi apoi în mâneca unei bluze, pe care o învârţi ca în filmuleţul de mai jos. Oului astfel centrifugat i se vor amesteca albuşul cu gălbenuşul, ca pentru omletă.- Pui oul într-un vas cu apă la temperatura camerei şi pui la fiert pentru 7-8 minute. Ca să nu rişti să i se spargă coaja în timpul fierberii, pune un strop de sare în apă, iar oul trebuie să fi fost în prealabil tot la temperatura camerei, nu direct de la frigider.- După ce s-a fiert, ca să-l poţi curăţa uşor, pune-l în apă rece pentru câteva momente.

Iată mai jos ce omletă frumoasă puteţi face:

Culoarea galbenă, uniformă, pe care o va avea noul oul fiert va fi ceva unic cu care vei decora farfuriile şi îţi vei surprinde invitaţii la masa de Crăciun. Sau poate fi o idee de a-ţi convinge copiii să mănânce mai des ou fiert.

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
image png
Șoșoacă la protestul AUR Piața Victoriei 2 octombrie 2022 FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Lula da Silva FOTO ft.com
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg