Iată care este rolul sexului în relaţia de cuplu şi de ce nu trebuie neglijat acest aspect


    Sexul este important în relaţie mai ales pentru legătura afectivă, emoţională şi fizică pe care o creează între partenerifoto: 123RF
Sexul este important în relaţie mai ales pentru legătura afectivă, emoţională şi fizică pe care o creează între partenerifoto: 123RF

Activitatea intimă are o mare însemnătate, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi şi din acest motiv nu trebuie neglijată. Pe de altă parte, rolul sexului în cuplu este de necontestat şi reprezintă o componentă de bază într-o relaţie.

Menţine armonia dintre parteneri

Armonia dintre parteneri conduce la un confort ridicat în relaţie, ceea ce creşte afecţiunea în cuplu şi facilitează intimitatea. Sexul ajută la eliberarea endorfinelor (hormonii fericirii) care vă dau o stare de bine şi vă ajută să vă relaxaţi, vă eliberează mintea de tensiune şi stres. Nu treceţi cu vederea peste importanţa sexului în căsnicie, deoarece vă menţine echilibrul mental, în timp ce lipsa lui creşte nivelul de stres şi frustrare, deteriorând relaţia.

Este liantul unei relaţii durabile

Specialiştii în sexologie au ajuns la concluzia că există o legătură clară între fericire şi frecvenţa actelor sexuale. De exemplu, cuplurile care fac sex în mod constant şi au o viaţă sexuală satisfăcătoare sunt mult mai fericite decât cele care nu fac. Lipsa sexului poate duce la o distanţare emoţională, iar partenerii implicaţi în relaţie pot simţi că întimitatea în cuplu se reduce. Însă, prin comunicare, înţelegere şi foarte multă dragoste, problema poate fi atenuată, mai ales dacă cei doi parteneri sunt dispuşi să-şi rezolve neînţelegerile în acest sens.

Întăreşte legătura emoţională

O viaţă sexuală satisfăcătoare este foarte importantă pentru a avea o relaţie fericită. Intensifică iubirea, menţine starea de bine în cuplu şi apropie partenerii. Satisfacţia în căsnicie este strict legată de satisfacţia în viaţa sexuală şi este o componentă importantă a armoniei în cuplu. În principiu, sexul devine din ce în ce mai important într-o relaţie pe măsură ce înaintează în timp, principalul motiv fiind nivelul de conexiune dintre parteneri.

cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg