Ieri, deșert, azi nămeți! Cum arată Arabia Saudită sub zăpadă

30 noiembrie 2016
article img
Arabia Saudită nu s-a confruntat niciodată cu un asemenea fenomen meteoFoto: Twitter

În timp ce oamenii de știință au tot alarmat guvernele cu privire la accelerarea încălzirii globale, iată că vremea joacă din nou feste. Cine s-ar fi așteptat să ningă în Arabia Saudită? Uimiți de un asemenea fenomen, saudiții au decis să se bucure în cel mai clasic mod cu putință de zăpadă.

Deși Arabia Saudită este acoperită de un imens deșert uscat, cu dune de nisip, stânci, soare arzător și precipitații foarte reduse pe toată durata anului, saudiții s-au trezit zilele acestea într-un paradis alb, după cum informează Metro.co.uk.

article img
În unele regiuni din Arabia Saudită, straturile de zăpadă au acoperit solul care bișnuia să fie pârjolit de soareFoto: Twitter

Credeți că locuitorii deșertului n-au știut cum să reacționeze în fața ninsorii? Primii fulgi de zăpadă i-au făcut pe mulți tineri să se bucure ca niște copii și s-au grăbit să publice pe Internet imagini cu oameni de zăpadă și să „schieze”.

article img
Tinerii saudiți s-au grăbit să publice pe Internet poze cu oameni de zăpadăFoto: Twitter

În centrul orașului Shakra și în nordul Tabukului, straturi subțiri de nea au acoperit solul care de regulă era pârjolit de soare. În alte regiuni s-au înregistrat temperaturi negative cuprinse între -1 și -3 grade Celsius. Unul dintre saudiți a comentat pe o rețea de socializare că vremea este „foarte europeană”, obișnuit fiind cu studenția din țările de pe „bătrânul continent”, unde iernile nu sunt niciodată un fenomen surprinzător.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!