Înălțarea Domnului 2023. Rugăciunea despre care se spune că face minuni dacă o rostești astăzi

Ultima actualizare:

Înălțarea Domnului se sărbătorește, în fiecare an, la 40 de zile de la Paște. Anul acesta, sărbătoarea Învierii Domnului a picat pe data de 16 aprilie, așadar Înălțarea este celebrată astăzi, 25 mai. Astăzi, creștinii obișnuiesc să meargă la biserică și să spună rugăciuni pentru bunăstare, noroc și sănătate. Iată care este rugăciunea pe care dacă o spui astăzi vei avea parte de ajutor divin:

Astăzi este Înălțarea Domnului. Foto: Click.
Astăzi este Înălțarea Domnului. Foto: Click.

Rugăciunea pe care este bine să o spui astăzi, de Înălțarea Domnului

„Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce, pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică!

Goneşte de la noi, ticăloșii, gândurile rele care ne tulbură, căci știi, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi. Vindecă rănile noastre sufletești şi luminează ochii cugetelor noastre!

Tu știi că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii.

Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălțăm cugetele şi simțirile noastre la cer, pentru a ne împărtăși şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!”

Ultima zi în care se vopsesc și se împart ouă roșii

În această zi, creștinii își spun „Hristos S-a Înălţat” şi „Adevărat S-a Înălţat”. Conform tradiției românești, de Înălțarea Domnului este și ultima zi în care se vopsesc și se împart ouă roșii. Astăzi, creștinii trebuie să meargă la biserică și să dea de pomană pâine caldă, rachiu, ceapa verde și brânză.

image
image
image
image
image
image
timisoara jpg
calendar ortodox 2020 10 iunie sfantul mucenic timotei episcopul prusiei png
harry și meghan jpeg
shutterstock 529038052 jpg
stop children suicide 2780203 1280 jpg
Greva generala in invatamant 22 mai 2023  Foto Inquam Photos Octav Ganea (6) jpg