Încă un Picasso, găsit din întâmplare

Ultima actualizare:

O misterioasă capodoperă ce pare a fi a celebrului pictor spaniol Pablo Picasso a fost descoperită în timpul unei operaţiuni pentru prinderea unor traficanţi de droguri în Irak. Pictura nu a fost încă arătată publicităţii, dar a fost estimată la câteva milioane de euro.

Oamenii legii au găsit  nu doar droguri, ci și un  valoros tablou Picasso
Oamenii legii au găsit nu doar droguri, ci și un valoros tablou Picasso

Opera de artă furată a fost găsită sâmbătă în posesia a trei indivizi din provincia Diyala, în timp ce aceştia erau arestaţi pentru presupusa lor implicare în comerţul şi transportul de narcotice, au anunţat ieri autorităţile irakiene.

Citește și: Un pensionar a găsit 100.000 de euro și bijuterii într-un sac de gunoi. Ce a pățit bătrânul și ce s-a întâmplat cu averea

„Un tablou aparţinând pictorului internaţional Picasso a fost confiscat din posesia lor, fiind estimat la milioane de euro”, a declarat colonelul Bilal Sobhi, directorul biroului de presă al serviciului antinarcotice, citat de publicaţia britanică The Sun. Acesta a adăugat: „Comerţul cu droguri este legat de multe infracţiuni, inclusiv crimă, furt, răpire, viol, formare de bande, corupţie şi dezintegrare a familiei, până când ajunge chiar şi la traficul cu obiecte de artă”.

Operaţiunea în care a fost descoperită pictura a făcut parte dintr-o acţiune mai amplă desfăşurată de autorităţi. Oficialii au anunţat că 1.300 de suspecţi au fost arestaţi şi 44 de kilograme de substanţe narcotice au fost confiscate. Imagini cu opera de artă şi detalii legate de starea acesteia nu au fost dezvăluite, deoarece pictura nu a fost încă autentificată 100%.

Iată și cel mai scump  tablou Picasso
Iată și cel mai scump tablou Picasso

Pablo Ruiz y Picasso, cunoscut ca Pablo Picasso (25 octombrie 1881 - 8 aprilie 1973), a fost un artist plastic originar din Malaga (Spania), care a ajuns una dintre cele mai strălucite personalităţi artistice ale secolului al XX-lea. Împreună cu pictorul francez Georges Braque a pus bazele unei mişcări artistice de avangardă ce a fost numită cubism şi a căpătat rapid noi adepţi.

Maestrul făcea de obicei o schiţă în creion înainte de a picta direct peste ea şi de a încorpora lucrarea anterioară în cea nouă. Picasso a realizat circa 13.500 de picturi şi 100.000 de ilustraţii şi gravuri, în timpul vieţii sale, potrivit estimărilor făcute de experţi.

Cel mai scump tablou Picasso de până acum a fost declarat „Les femmes d’Alger” (Versiunea „O”, din 1955), care s-a vândut cu 179 de milioane de dolari în 2015, la o licitaţie Christie’s. De-a lungul timpului au mai apărut în mod surprinzător şi alte tablouri despre care nu se mai ştia nimic, precum „Cap de femeie” (regăsit anul trecut) şi „Portretul Dorei Maar” (recuperat în 2019 după 20 de ani de la dispariţie).

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net