Indicatorul rutier care pune șoferii în dificultate. Ce semnifică și cum trebuie să procedezi în momentul în care îl întâlnești

Ultima actualizare:

Odată cu apariția unui nou indicator rutier, intenția autorităților este de a crește siguranța pe șosele. Cu toate acestea, multe semne de circulație pot fi necunoscute pentru șoferi, iar interpretarea lor incorectă poate duce la consecințe nedorite. În acest context, cunoașterea semnificației acestor indicatoare devine crucială pentru evitarea incidentelor.

Un nou indicator rutier în România pune în dificultate șoferii
Un nou indicator rutier în România pune în dificultate șoferii

Triunghiul roșu cu o bulină neagră. 

Un semn de circulație care provoacă confuzie printre șoferi români este triunghiul roșu cu o bulină neagră. Acest indicator, introdus în Codul Rutier, servește la semnalizarea zonelor cu risc crescut de accidente.

image png

Autoritățile au instalat astfel de indicatoare în locuri unde s-au înregistrat mai mult de trei accidente rutiere cu aceeași cauză în decursul unui an. De exemplu, doar în București au fost montate 34 de astfel de semne de avertizare în ultimii cinci ani. Cu toate acestea, cunoștințele despre semnificația acestui indicator sunt reduse printre șoferi.

  „Nu ai cum să ieși pe stradă fără a cunoaște semnificația indicatoarelor rutiere. Sunt elementele principale în baza cărora se desfășoară, în primul rând, traficul, siguranța traficului. Se întâmplă frecvent accidente, mare atenție, acccidente cu urmări tragice”, a declarat Sorin Ene, specialist conducere defensivă, la Digi24.  

Semnul cu romb alb pe fundal albastru: Ce înseamnă?

Un nou indicator rutier pe șoselele din Franța. Foto: arhiva.
Un nou indicator rutier pe șoselele din Franța. Foto: arhiva.

Recent, în Franța, a fost introdus un nou indicator rutier sub forma unui romb alb pe un fundal albastru. Acest semn va fi amplasat pe autostrăzi și indică benzi speciale destinate exclusiv taxiurilor, autobuzelor și altor mijloace de transport public. De asemenea, aceste benzi pot fi utilizate și de mașinile electrice și de vehiculele care transportă mai mult de două persoane.

Cum trebuie să procedezi când întâlnești acest indicator?

Este esențial ca șoferii să respecte indicațiile acestui indicator rutier. Utilizarea incorectă a benzilor marcate cu un romb alb pe fundal albastru poate fi sancționată cu amenzi de până la 135 de euro. În plus, vehiculele care încalcă aceste reguli sunt supravegheate de camere inteligente, care înregistrează numărul exact de pasageri din mașină.

Motivul introducerii noului indicator

Scopul principal al acestui nou indicator rutier este de a promova utilizarea în comun a vehiculelor și, implicit, de a reduce emisiile de CO2. Prin încurajarea carpooling-ului și a utilizării mijloacelor de transport în comun, autoritățile speră să contribuie la protecția mediului înconjurător și la diminuarea impactului poluării asupra sănătății publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net