Povestea unui jucător de poker din Cluj: «Într-o seară am făcut 145.000 de dolari»

Pasiune care-i aduce o avere! Clujeanul Cosmin Joldiş a început să joace poker în facultate. Tânărului i-a plăcut aşa de mult, încât a devenit jucător profesionist. În zece ani, el a câştigat peste 1,5 milioane de dolari şi e convins că va face asta până la pensie. 

“Oricâţi bani aş face, nu mă las de poker”, se amuză Cosmin Joldiş. Captură YouTube Mircea Bravo
“Oricâţi bani aş face, nu mă las de poker”, se amuză Cosmin Joldiş. Captură YouTube Mircea Bravo

Tânăr şi bogat! „Când spui că joci poker, lumea crede că joci la aparate, la ruletă, chestii de noroc. Nu e aşa”, spune Cosmin Joldiş (31 de ani), într-un interviu acordat vloggerului Mircea Bravo.

„Am început în facultate, jucam poker cu colegii de cămin. Am constatat că aveam prieteni care câştigau bine. Prin urmare, am început să studiez videoclipuri care explicau cum să joci corect poker. Le-am urmărit cu atenţie şi mi-am zis: «Asta e, începem să jucăm poker»”, povesteşte tânărul.  

Cum a decis să devină jucător profesionist de poker

Cosmin a început să aibă rezultate bune şi s-a hotărât, în 2012, să devină jucător profesionist. „Eram în anul 3, la Autovehicule Rutiere, în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Am câştigat aşa de mulţi bani, încât mi-am dat seama că, orice aş face la facultate, nu aş putea câştiga astfel”, îşi aminteşte el. Părinţii au primit greu vestea, dar cu timpul s-au obişnuit. La început, n-a fost simplu: „A fost şi o lună întreagă în care jucam zi de zi câte 14-16 ore”.

Joldiş susţine cu tărie că pokerul nu este despre noroc: „E doar 10% şansă. Noroc nu înseamnă să-ţi intre cărţi bune, ci să ai parte de o conjunctură favorabilă la început. Ce-i drept, eu sunt norocos. Poţi să ai noroc la 22 de ani, să te propulsezi serios în domeniu şi să câştigi din ce în ce mai mulţi bani. Sau te poţi impune la 50 de ani, după ce ai jucat toată viaţa mize mici”.

Acest joc presupune însă şi multă disciplină, după cum arată clujeanul, care crede că poate ieşi la pensie din poker. „Am jucat zeci de milioane de mâini, dar încă îmi place. Oricâţi bani aş face, tot o să joc poker”, se confesează el. 

Clujeanul preferă turneele la care joacă faţă în faţă cu adversarii
Clujeanul preferă turneele la care joacă faţă în faţă cu adversarii

Cel mai mult îi place să joace poker în Statele Unite ale Americii. Acolo, oamenii privesc acest joc ca pe o distracţie, în timp ce, “la noi, se joacă pentru a face bani”. Cosmin preferă jocul de poker live, adică faţă în faţă, la masă, unde se joacă pe mize mai mari şi unde poate să-şi „citească” adversarii. „Mai demult jucam online şi la 30 de mese simultan. Acum sunt tot mai mulţi jucători profesionişti de poker şi nu mai poţi să joci la foarte multe mese. Trebuie să fii atent şi să iei notiţe”, subliniază el.

Cea mai mare sumă câştigată la un Campionat

Cosmin Joldiş a adunat, la poker live, 713.389 de dolari. „Cel mai mult am câştigat 145.000 de dolari, la Campionatul Mondial de poker din Las Vegas”, dezvăluie el. “Mi-am cumpărat atunci un Renault Megane de 2.500 de euro. Investesc banii în criptomonede şi în imobiliare, dar joc şi la bursă”. Pe lângă suma de 713.389 de dolari, câştigată în turneele live, tânărul a adunat din competiţiile online 850.610 de dolari, adică un total de peste 1,5 milioane de dolari.

Cosmin Joldiş, pe locul 14 în România

Cosmin Joldiş se situează pe locul 14 în clasamentul veniturilor obţinute de jucătorii de poker din România. Pe primul loc se află Alexandru Papazian, cu peste 3,4 milioane de dolari, urmat de Florian Duţă, cu peste 2,5 milioane de dolari, şi Vlad Darie, cu 2,2 milioane de dolari.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net